|

Milletle birlikte çözeriz

Çözüm sürecini millet için başlattıklarını belirten Erdoğan, “Bu süreci ben başlattım. İnşallah bunlar olsa da olmasa da milletimizle birlikte bu süreci nihayete erdireceğiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/05/2015 Friday
Güncelleme: 05:22 - 15/05/2015 Friday
Yeni Şafak

Van Beşyol Meydanı'ndaki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'ın bir kırılma noktası olduğunu vurgulayarak, “7 Haziran'da terörü arkasına alanlar mı kazanacak, yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak? Bu bakımdan çok önemli" dedi.



İZİN VERMEYİZ


Erdoğan, şöyle devam etti:

“Diyorlar ki çözüm süreci biz Mecliste yokken başladı. Evet, bu süreç sizinle başlamadı, sizin için de başlamadı. Bu bizim milletimiz için başlattığımız ve milletimizle yürüttüğümüz bir süreçtir. Ben başlattım. İnşallah bunlar olsa da olmasa da milletimizle birlikte bu süreci nihayete erdireceğiz. Kendilerine, Kürt kardeşlerimin üzerinden bir gelecek inşa etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz."



RAHATSIZLIK KUR'AN'DAN


Erdoğan, “Birileri benim Kur'an'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Hatta terör destekli olan partinin eşbaşkanı da dedi ki 'Bu aslında Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait değil. Onların rahatsızlığının aslında bizatihi Kur'an'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Zaten kendileri de bunu açıkça söylüyor. Ne diyorlar, 'Okullardan zorunlu din dersleri kaldırılsın.' Niye kaldırılsın? Niye rahatsız oluyorsun?" dedi.



Bunların kıbleleri yok


“Kendilerine yeni Kabe arayanları" Kur'an'ın elbette rahatsız edeceğinin altını çizen Erdoğan, “Bunların da kimler olduğunu biliyorsunuz. Benim Kürt kardeşlerim, dinine sadıktır, dinine sahiptir. Öyleyse Zerdüştlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum. Siyasette pusulayı şaşırmışlardı şimdi de kıbleleri yok, kıblelerini şaşırdılar. Allah şaşırtmasın. Bir defa bu yola girdi mi nerede duracağınızı artık Allah bilir" diye konuştu.



#Erdoğan
#Zerdüştlük
#çözüm süreci
9 years ago