|

Milli bir duruş gösteremediler

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden teröristler için “Bedelini ağır ödediler” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin bu konuda gösterdiği tavrı sert bir dille eleştirdi: Siyasi partiler bugün milli bir yaklaşım ortaya koyamazsa ne zaman milli bir yaklaşım, bir milli duruş ortaya koyacak. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.

Yeni Şafak
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:20 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Üç AB üyesi ülkeye ziyaretinin son durağı Romanya'da Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Erdoğan, “Demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum" dedi. Erdoğan bir soru üzerine, “Biliyorsunuz devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı ter türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin özellikle ülkemize inşallah döndükten sonra dar kapsamlı bir zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini yapacağız" diye konuştu.



BUNUN ÜZERİNDE DURULMALI


Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz ve bu malum terör örgütü veya örgütleri, ülkemizin içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız. Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman milli bir duruş ortaya koyacaklar? Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.



YASAK GELMESE YAYINLAYACAKLAR


Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Yani bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Neyi kazanacaksınız? Yani arkadan bunlarla ilgili hemen anında bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Bu anlayış insani ve vicdani değildir. Bir taraftan DAEŞ'e konuşanlar, bir taraftan El-Kaide'ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Türkiye'ye dönünce bunları değerlendirip daha farklı açıklamalarımız da olacak.



BU NASIL SİLAH BIRAKMAK


Bir siyasi partinin ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı? Hani çözüm süreciyle beraber silahları bırakacaklardı? Bu nasıl silahları bırakmak? Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine Türkiye'de gelecek hazırlamaya gayret ettiler. Temenni ediyorum ki bu olaylar, bu yola hevesli olanlara ciddi bir ders olur."



Programını erken bitirdi


Resmi ziyaret için Romanya'da bulunan Erdoğan, Savcı Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye erken dönecek. Erdoğan, Romanya'da ilk olarak Bükreş Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Erdoğan, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı, eşi Emine Erdoğan'la birlikte dua etti. Daha sonra Romanya'daki diğer programlarına katılan Erdoğan'ın, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'in onuruna vereceği yemek iptal edildi. Erdoğan'ın, Başbakan Victor Ponta ile görüşmesi ve Türkiye-Romanya İş Forumu dışındaki programları da iptal edildi. Erdoğan, forum sonrası İstanbul'a döndü.

Romanya'daki Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Erdoğan çifti, dua edip şehit \nmezarlarına karanfil bıraktı KADİR ÇANKAYA 2015-04-02T00:42:02.9087269+03:00 Romanya'daki Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Erdoğan çifti, dua edip şehit \nmezarlarına karanfil bıraktı


Kararlılıkla mücadele


Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Erdoğan, “Aynı zamanda yine AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle Çözüm Süreci'ne yönelik bir tavır olarak görüyorum, Çözüm Süreci'ni baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin tavrı olarak görüyorum" diye konuştu. Demokrasinin bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem olmadığını belirten Erdoğan, demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmalarının şart olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Ben de milletimin seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanı olarak, buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi verecek ve direneceğiz" açıklamasında bulundu.



Bedelini ağır ödediler


Erdoğan, “Dün bir terör örgütünün İstanbul'un en büyük adalet sarayını, ne yazık ki oraya girmek suretiyle bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra kendisini haince, canice şehit etmeleri ve kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler. Terörizm bir bölgenin sorunu değil, tüm dünyanın ortak sorunudur ve buna karşı da bir dayanışma içerisinde bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.


KADİR ÇANKAYA 2015-04-02T01:19:30.6734057+03:00


Cübbeli de aranır


Romanya dönüşünde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adliyelerdeki güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyledi. Erdoğan, “Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz... Hayır, bal gibi de aranır” diye konuştu.



İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı nedeniyle Romanya ziyaretini kısa kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a ayak basar basmaz Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Başakşehir Missİstanbul Evleri'ndeki ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 50 dakika sürdü. Aileye başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, burada Kur'an-ı Kerim'den İnfitar Suresi'ni okudu. Erdoğan daha sonra Kiraz'ın evinin bulunduğu sitede kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sırasında kendisini alkışlamak isteyenleri uyardı.



KORKUYU KORKUTMALIYIZ


Erdoğan, oradakilere hitaben yaptığı konuşmada, sosyal medyada ve bazı gazetelerde yayımlanan fotoğrafları eleştirdi. Bu fotoğraflardan asla incinilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Bizim korkuyu korkutmamız lazım. Bizim 'Kaderin üstünde bir kader vardır' anlayışıyla yürümemiz lazım” dedi. Kazaya ve kadere inanmış insanlar olarak, yollarına sabırla, inançla ve kararlılıkla devam etmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:



ARZU ETTİKLERİ TABLOYU BULAMAYACAKLAR


“Ülkenin huzuruna refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu ettikleri o tabloyu bulamayacaklar, ben buna inanıyorum.Şunu bilmemiz gerekiyor. Bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo, bizlere bir şeyler noktasında tabii ki çok daha dikkatli, çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Onun için de 'Efendim bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz'... 'Hayır, bal gibi de aranır' diyeceğiz ve bunun tedbirlerini alacağız. Biz 'Onlar da aranmalıdır' dediğimiz zaman bize saygısızlık yapıldı. İşte şu anda gelinen nokta. Onun için bu konuları da bugün (dün) telefonda Başbakanımla da görüştüm. Arkadaşlarımızla da görüştüm."



CHP liderine vatandaşlardan protesto



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırısında şehit edilen İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu. taziye evine girişi sırasında site dışarısında bulunan bir grup tarafından protesto edildi. Kılıçdaroğlu, taziye çadırında baba Hakkı Kiraz'a başsağlığı dileğinde bulundu ve bir süre sohbet etti. Taziye çadırında okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, edilen duada el açan CHP lideri ve beraberindeki partililerin ziyareti yaklaşık 20 dakika sürdü. CHP lideri taziye çıkışı sırasında da bir grup tarafından protesto edildi.




#Mehmet Selim Kiraz
#cumhurbaşkanı erdoğan
#çözüm süreci
9 yıl önce
default-profile-img