|

Milli Çözüm, Ulusal Kanal'a yardım etmiş

Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuray Gökdemir, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün para yardımında bulunduğunu açıkladı.

Cihan
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 21:56 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Çözüm, Ulusal Kanal'a yardım etmiş
Milli Çözüm, Ulusal Kanal'a yardım etmiş

Konya polisinin yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınarak sorgulandıktan sonra İşçi Partisi Konya İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuray Gökdemir, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün para yardımında bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 7 kişi serbest bırakıldı.

Konya polisinin 5 ilde eş zamanlı olarak yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan İşçi Partisi Reklam Müdürü Nuray Gökdemir, serbest bırakılmasının ardından partisinin Konya İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Toplantıda şok açıklamalarda bulunan Nuray Gökdemir, Ulusal Kanal için yardım topladıklarını söyledi. Kanala yardımda bulunanlar arasında operasyon kapsamında gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün de bulunduğunu açıklayan Gökdemir, "Özellikle Ahmet Akgül hocamdan maddi yardım istedik. O da bize elinden geleni yapacağını söylemişti. Sözünü yerine getirdi. Mali katkıda bulunmuştu. Para yardımı dışında ayrıca bilgisayar yardımı aldık" dedi.

Nuray Gökdemir, Ergenekon operasyonunun bir safsata olduğunu iddia ederek, "Ergenekon'da amaç Türkiye'deki milli güçleri dağıtmak, parçalamak ve etkisiz hale getirmektir" iddiasında bulundu.

Gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan Gökdemir, "Ben Ulusal Kanal Reklâm Müdürüyüm. Çevremizdeki herkesten, kullanılmış kullanılmamış bilgisayar alıyoruz. Özellikle bilgisayar taleplerinde bulunduk. Ya da bilgisayar alımı için mali katkı istedik. Bunun için sorgulandım ben" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, gözaltında bulunanlardan sorguları tamamlanan 7 kişi serbest bırakılırken, diğer zanlıların sorgusu sürüyor.


MİLLİ ÇÖZÜM DERGİSİ'NDEN ALDIĞIMIZ MALİ DESTEK SORULDU

Konya merkezli olarak 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve akşam saatlerinde serbest bırakılan 8 kişi arasında yer alan Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuran Gökdemir, gözaltı sürecinde yaşananları anlattı.

Alınan ilk ifadesinin ardından serbest bırakılan Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuran Gökdemir, İşçi Partisi Konya İl Başkanlığı'nda İl Sekreteri Mustafa Karaçiftçi ve gözaltındaki Prof. Dr. Uçkun Güray'ın eşi Hamiyet Güray ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ergenekon terör örgütünün bir safsata olduğunu iddia eden Nuray Gökdemir, "Bu vatanını sevenlerin yıldırılmak, bastırılmak ve yok edilmek istendiği bir operasyondur. Amaç Türkiye'deki milli güçleri ortadan kaldırmak ve Avrupa Birliği ve Amerika yanlısı saldırıları bertaraf eden güçleri yok etmektir. Gözaltına alınma sebebimi sorduğumda sadece 'Ergenekon terör örgütü' denildi başka bir şey denilmedi" dedi. Gazetecilerin polis tarafından kendilerine ne gibi sorular sorulduğu sorusuna ise Gökdemir, "Biz Ulusal Kanal olarak yakın dostlarımızdan, çevremizden ve bizle aynı görüşü paylaşan insanlardan yardım isteriz. Bilgisayarları yenilemek amacıyla Milli Görüş Dergisi ve Ahmet Akgül hocamızdan bir yardım istemiştik. Oda bizi kırmadı. Maddi olarak bize yardım etti. Sorgumda çoğunlukla "Bu parayı kimden istedin? Neden istedin" gibi sorular soruldu" şeklinde konuştu.

Operasyon kapsamında gözaltına Prof. Dr. Uçkun Geray'ın eşi Hamiyet Geray ise eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiğini ve henüz neyle suçlandığını bilmediğini dile getirdi.


16 yıl önce