|

Milli parklara 235 milyon liralık yatırım

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Özyanık, yaklaşık 235 milyon liralık milli park yatırımının bölgelere dağıtımına ve iş programlarının hazırlanmasına karar verdiklerini söyledi. Özyanık, "Milli parklara gelen 12 milyon ziyaretçimizin tabiata zarar vermeden ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem kazanmış durumda" dedi.

Yeni Şafak
10:17 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 08:32 - 27/01/2015 Salı
AA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, iki gün boyunca 15 bölge müdürü ve daire başkanlarıyla yaklaşık 235 milyon liralık milli park yatırımının bölgelere dağıtımını ve iş programlarının hazırlanmasına karar verdiklerini belirtti. Özyanık, Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi'ndeki bir tesiste basına kapalı düzenlenen bütçe değerlendirmesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurum olarak Türkiye'nin doğal güzelliklerini gelecek nesillere intikal ettirmek maksadıyla milli parklar, tabiat parkları ve tabiatı koruma alanlarını ilan ettiklerini söyledi. Özyanık, buradaki yatırımlarla tabiata zarar vermeden insanların ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra Türkiye'nin ekonomik gelirlerinin artmasına katkı sağlayamaya gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.


YATIRIM PARKLARI ZARARDAN KORUYACAK

Buralara gelen ziyaretçilerin çeşitli beklentileri olduğunu ifade eden Özyanık, şöyle devam etti:

"Bunları karşılamak maksadıyla her yıl yatırımlar yapıyoruz. Şu anda bulunduğumuz toplantıda yapılan yatırımların değerlendirilmesi ve 2015 yılı bütçesinin şekillendirilmesini amaçladık. İki gün boyunca 15 bölge müdürümüz ve daire başkanlarımızla yaklaşık 235 milyon liralık milli park yatırımının bölgelere dağıtımını ve iş programlarının hazırlanmasına karar verdik. Milli parklarda yıllık yaklaşık 12 milyon ziyaretçi alıyoruz. Gelen ziyaretçilerimizin tabiata zarar vermeden ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem kazanmış durumda."

ILGAZ'A SON 3 YILDA 4 MİLYON LİRA

Özyanık, Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın da Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden birisi olduğunu ve ilk milli parklardan biri olduğunu dile getirdi. Kışın yanı sıra diğer mevsimlerde de tabii güzellikleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığına işaret eden Özyanık, "Ilgaz Dağı Milli Parkı kayak ağırlıklı faaliyet gösteriyor, ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluğunda hizmetlerini sürdürüyor. Bunların dışında bakanlık olarak çevre düzenlemesi, yolların yapılması gibi altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yaptık. Ilgaz'a son 3 yılda 4 milyon lira gibi bir yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.

#ılgaz
#milli parklar
#ahmet özyanık
9 yıl önce