|

Mısır''a Metin Turan mektubu

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Mısır''da gözaltında bulunan gazeteci Metin Turan''ın serbest bırakılması için Mısır Başbakanı Biblavi''ye yazılan mektubu, İstanbul Başkonsolosu Elhadidy''ye verdi.

.
00:00 - 12/11/2013 Salı
Güncelleme: 00:05 - 12/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Mısır''a Metin Turan mektubu
Mısır''a Metin Turan mektubu

Basın Konseyi, Mısır''daki olaylar sırasında görevini yaparken, güvenlik güçlerince yaklaşık 3 ay önce gözaltına alınarak tutuklanan TRT Kahire Muhabiri Metin Turan için, Mısır Başbakanı Hazım Biblavi''ye mektup yazdı. Mısır''ın İstanbul Başkonsolosu Wafaa Elhaddidy''i, Bebek''deki Mısır Başkonsolosluğu''nda ziyaret eden Konsey Başkanı Pınar Türenç ile Konsey Yüksek Kurul Üyesi Gazeteci Okşan Atasoy, mektubu Elhaddidy''e takdim etti.

SALIVERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Türenç, Mısır Başkonsolosluğu girişinde, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ''Mısır başbakanına bir mektup yazdık, gazeteci arkadaşımızın salıverilmesini, özgürleştirilmesini ve ülkesine gelmesinin teminini istiyoruz. Bunun için başbakana iletilmek üzere bir mektup getirdik. Başkonsolos ile de bu konuyu paylaşacağız.''

Konuyu Türenç''den dinleyen ve yakından ilgileneceğini söyleyen Başkonsolos Elhadidy, '''Mektubunuzu en kısa zamanda kendilerine ileteceğim ve sonucu sizlerle paylaşacağız''' diye konuştu.

10 yıl önce