|

MİT devrede

Şap Enstitüsü’ne sabotajda MİT devreye girdi. Tarım Bakanı Eker, arkasında Türkiye’yi dışa bağımlı kılmak isteyenlerin olabileceğini belirttiği olayla ilgili MİT’in yanısıra Emniyet Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı’nın da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:44 - 25/11/2014 Salı
Diğer
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şap Enstitüsü'ne yapılan sabotaja ilişkin, “Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, İçişleri Bakanımıza, Ankara Valimize ayrıntılı anlattım, üzerinde çalışıyorlar” dedi.

AMAÇ DIŞA BAĞIMLILIK

Mehdi Eker, konuk olduğu AA Editör Masası’nda, şubat ayında Şap Enstitüsü’ne yapılan sabotajla ilgili, gece enstitünün jeneratörünün bulunduğu yerde tel örgülerin kesildiğini ve enerji kesintisiyle soğuk depolardaki aşıların bozulmasının amaçlandığını anlattı. Eker, “Türkiye’nin hayvancılığından, aşı geliştirme yeteneğinden rahatsız olan içeriden, dışarıdan birileri, Türkiye’yi dışa mahkum etmek isteyenler, dışa bağımlı hale getirmek isteyenler olabilir” diye konuştu. 

ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Yerli aşı geliştirildiği aşamada bu sabotajın gerçekleştiğine dikkati çeken Eker, şöyle konuştu: “Milli İstihbarat Teşkilatımızda, müsteşarımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, İçişleri Bakanımıza, Ankara Valimize ayrıntılı anlattım, üzerinde çalışıyorlar. İşbirliği gerekiyor."

YERLİ AŞI ETKİLİ

Bakan Eker, bu aşılar olmazsa Türkiye başka bir yerden bu aşıları temin etmeye kalksa hiçbir ülkede bulamayacağını, bunun nedeninin de Anadolu topraklarından toplanan virüslerden bu aşıların üretilmesi olduğunu, diğer bir coğrafyadan gelecek aşıların bir işe yaramayacağını söyledi.

Eski jeneratör aşıları kurtardı

Sabotajcıların kameraların kör noktasının olduğu yerdeki telleri keserek girdiğini açıklayan Eker,  “Son derece profesyonel ve ciddi bir sabotaj” dedi. İlk önce jeneratörün şehir bağlantısının, ardından da içeri ile bağlantısının kesildiğine dikkati çeken Eker, içeride 90 milyon doz aşı bulunduğunu vurguladı. Aşıların sıcakta birkaç saatte bozulabileceğini belirten Eker, kullanılmayan eski bir jeneratörün çalışanlar tarafından çalıştırılmasıyla aşıların kurtarıldığını açıkladı.

#Mehdi Eker
#Şap Enstitüsü
#MİT
9 yıl önce