|

Molotof atan gencin örgüte isyanı

İstanbul Esenler'de 2006 yılının Nisan ayında İETT otobüsüne molotoflu saldırı düzenleyerek 3 kişunun ölümüne sebep olan göstericilerden birinin ifadesi gençlerin nasıl kandırıldığını gözler önüne serdi.

00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 06:43 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Molotof atan gencin örgüte isyanı
Molotof atan gencin örgüte isyanı

Olayın ardından sürekli vicdan azabı çektiğini söyleyen gösterici; "Eylemin ardından polisin beni yakalayıp yakalamadığını öğrenmek için aradılar. Bu şekilde eylem yapacaklarını neden söylemediklerini ve neden beni kandırdıklarını sordum. 'Sana doğruyu söyleseydik bizimle eyleme gelmezdin.' dediler." şeklinde konuştuklarını söyledi.


Saldırının ardından emniyet olayın yaşandığı çevrede 300 kamera görüntüsünü inceledi. Polis eyleme katılan bir göstericinin ifadesiyle, saldırıy yapanlarla ilgili bilgilere ulaştı. Gösterici, eyleme kendisinin de katıldığını söyleyerek olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı.


Eylemci, emniyetteki ifadesinde kandırıldığını şöyle anlattı: "Akşam 19.00 gibi Esenler Karabayır Parkı'nda DTP Gençlik Kolları tarafından düzenlenecek basın açıklamasına katılacağımız söylendi. Saat 19.30'da Oruç Reis Mahallesi'ne giden cadde üzerine geldik. Yarım saat sonra slogan atan 30-40 kişilik grup bulunduğum yere yürümeye başladı. Bu sırada eylemci grup yol üzerinde İETT otobüsünün geldiğini fark edip yolu kapattı. Gruptan birisi yanında getirdiği poşette bulunan maskeleri ve molotof kokteyllerini diğer kişilere dağıttı. Molotof kokteyli almayanlar İETT otobüsünü taşlamaya başladı. Bunun üzerine otobüs durdu. Bilal A. ve Ömer Ç. isimli kişiler ellerindeki molotof kokteylini otobüsün içine attı. Otobüs alev alev yanmaya başladı. Olayın bana bahsedilen şekilde bir basın açıklaması olmadığını anlayıp hemen eve kaçtım."


Saldırıyı organize eden Ömer Ç. isimli şahsın kendisini aradığını belirten itirafçı gösterici; "Eve gittikten sonra DTP Gençlik Kolları'nda faaliyet gösteren Ömer Ç. beni aradı. Polise yakalanıp yakalanmadığımı teyit etmek için aradığını söyledi. Ben de ona neden böyle bir eylem yapacaklarını bana söylemediklerini, beni neden kandırdıklarını sordum. 'Böyle bir eylem yapılacağını bilseydin sen katılmazdın.' dedi. Daha sonra bu kişilerle bir daha hiç görüşmedim." dedi. (ZAMAN)



14 yıl önce
default-profile-img