|

Mudanya'da antik kent uyarısı

Mudanya'da toplanan bir grup, Myrleia Antik Kenti üzerinde alışveriş merkezi yapılmak istenmesini protesto etti.

Aa
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:13 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Mudanya'da antik kent uyarısı
Mudanya'da antik kent uyarısı

'Myrleia Antik Kent Platformu''nca yapılan basın açıklamasında konuşan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Mudanya'da yıllardır herkes tarafından bilinmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadan kaderine terk edilen Apameia-Myrleia Antik Kenti'nin üzerine alışveriş merkezi yapıldığını hatırlattı.

Tarihin üzerine beton döküldüğünü savunan Mart, söz konusu alanın Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1992'de Arkeolojik Sit Alanı ilan edildiğini bildirdi.

Mart, alışveriş merkezi inşaatın başladığı bölgenin ''Ticaret Alanı'' olarak değerlendirildiğini ifade ederek, ''Bizler, inşaatın durdurularak Myrleia Antik Kenti'nin ortaya çıkarılması için tüm örgütlülük ve tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Antik Kentin üzerine inşaat yapımına göz yumanların yakasını bırakmayacağımızı ilan ediyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasına, eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz ve CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de katıldı. 

Mudanya'da bir süre önce Myrleia Antik Kenti üzerinde yapıldığı iddia edilerek inşaatı durdurulan alışveriş merkezi için Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, devam kararı almış, bu karara tepki gösteren bir grup, kurdukları çadırda nöbet tutmaya başlamıştı.


11 yıl önce