|

Muhalefet memnuniyetsizlik içinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, muhalefetin Çözüm Süreci'ne yönelik tavrını eleştirerek, "Hepsinde bir bedbinlik gördüm. HDP de dahil, bir memnuniyetsizlik içinde" dedi.

Yeni Şafak
21:24 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 19:26 - 3/03/2015 Salı
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Beşir Atalay, muhalefetin Çözüm Süreci'ne yönelik tavrını eleştirerek, "Hepsinde birbedbinlik gördüm. Hiçbirinde bir memnuniyet, barış için, gelecek için bir memnuniyet filan yok. Hepsi kendi açısından, HDP de dahil, bir memnuniyetsizlik içinde" dedi. 


Atalay, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, seçim sürecinde yürütülecek çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


AK Parti'nin geleneğiyle kurumsal yapısıyla büyük bir parti olduğunu, verilen sözlerin tümünün tutulduğunu, seçim ortamı gereği vaatlerde bulunup unutmadıklarını kaydeden Atalay, yerel medya ile ilişkilerin iyi yürütülmesini, dürüst, açık, sağlıklı bir irtibatın kurulmasını, sosyal medya çalışmalarının kurumsal kimlikle yapılmasını istedi. 


AK Parti'nin seçim kampanyasıyla ilgili bilgi veren Atalay, Türkiye'yi tam bir demokrasi şölenine çevireceklerini, şarkılarla filmlerle yeni sürprizler yapacaklarını, pozitif bir kampanya yürüteceklerini bildirdi.


Aday adaylarının değerlendirilmesi süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Atalay, bu kişilerle yüz yüze mülakatlar, illerde kamuoyu yoklamaları yapılacağını, ilk kez sivil toplum kuruluşlarının da görüşüne başvurulacağını, böylece hem teşkilatların hem de kanaat önderlerinin görüşlerinin alınacağını belirtti.


15 günde bir yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarıyla ilgili de bilgi veren Atalay, yüzde 50 bandında bulunduklarını, son çalışmaya göre oy oranının yüzde 47,7 olduğunu bildirdi.


Çözüm Süreci

Çözüm Süreci ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Atalay, geçen hafta bu konuda önemli bir açıklama yapıldığını, gelinen safhada bunun kararlılıkla devam ettiğini söyledi.


Bugün muhalefet partilerinin grup toplantılarında değerlendirmeler olduğunu anımsatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Hepsinde bir bedbinlik gördüm. Hiçbirinde bir memnuniyet, barış için, gelecek için bir memnuniyet filan yok. Hepsi kendi açısından, HDP de dahil, bir memnuniyetsizlik içinde. Mutsuzlar. AK Parti'nin Türkiye'nin bütün kronik sorunlarını çözmesi onları memnun etmiyor. İsterseniz ülkeyi 30 yılı bulan bir kavgadan kurtarın, onlar için hiç önemli değil. Allah'ın izniyle onlar ne derse desin bu kervan yürüyor."


Bu yapılanların, AK Parti'nin programında da bulunduğuna işaret eden Atalay, tutarlı politika izlediklerini vurguladı. 


Atalay, 2005'te, başbakanlığı sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmayla daha ileri adımlar attıklarını, olağanüstü hali kaldırdıklarını, demokratik reformları sürdürdüklerini ifade eden Atalay, söz konusu konuşmayla 2009'daki demokratik açılım programının birbirinin devamı olduğunu, 2012'de başlatılan Çözüm Süreci'nin de bu sorunu çözmek için atılan adım niteliği taşıdığını söyledi. 


AK Parti öncesi bunların konuşulamadığına dikkati çekerek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AK Parti ne yaptı ki" şeklindeki açıklamalarını eleştiren Atalay, "Allah'tan biz onlar için yapmadık milletimiz için yaptık. Türk, Kürt bütün vatandaşlarımız için yaptıklarımızı yaptık" dedi.


Geçmişte Kürtçe konuşanların şarkılarını dinleyemediğini, üniversitelerde rektörlerin başörtülüler girmesin diye nöbet tuttuğunu, her kesimin devletle sorunu bulunduğunu anımsatan Atalay, o sorunları çözdüklerini, tabuları yasakları kaldırdıkların söyledi.


Çözüm Süreci'ne ilişkin yasanın, 10 Temmuz'da çıkarıldığını, CHP'nin de buna destek verdiğini ifade eden Atalay, o zaman hazırlanan yol haritasının yürüdüğünü, sonuca doğru gittiğini, büyük kararlılık, samimiyet ve dürüstlükle bu çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.


Atalay, Türkiye'yi kronik sorunlardan kurtarmak istediklerini belirterek, AK Parti'nin milletin çimentosu olduğunu, her yerde kardeşlik için bulunduklarını, ama birilerinin hala nefret dili kullandığını ifade etti. 


Bahçeli'nin sözleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasını eleştiren Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Tam bir kin ve nefret. Hiç sevgi yok, hiç kardeşlik yok, hiç müsamaha yok, hiç anlayış yok. Büyük bir korku içindeler. Çünkü ellerinde seçim ortamlarında kullandıkları tek koz bu. O nema bitecek, nemaları gidiyor ellerinden bunun korkusu içindeler. Eğer bu kavga biterse Türkiye herkesin özgürce yaşadığı ve kardeşliğin geliştiği bir ülke haline gelirse bunlar o zaman bu politikalarıyla siyasi parti filan yürütemezler. Onun için onların telaşını anlamak mümkün. Bu kadar kin ve nefret üzerine kurulu muhalefet anlayışını doğrusu bizlerin her fırsatta işaret etmemiz lazım. AK Parti daima sevgi ve kardeşlik tezleri üzerinde." 


Demirtaş'ın "AK Parti'ye güvenmiyoruz" sözlerini de eleştiren Atalay, "Biz yaptıklarımızı onların istismar ettiği o Kürt vatandaşlarımız için yapıyoruz. Milletimiz için yapıyoruz. Yani HDP Genel Başkanı için yapmıyoruz. Onlar burada katkı verirlerse onlar da kazanırlar. Bana kimin güvenip güvenmeyeceği seçimlerde önemli. Milletim bana güveniyor, destek veriyorsa önemli olan odur. Sayın Demirtaş'ın güvenip güvenmemesinin de o kadar da önemi yoktur" diye konuştu.


Atalay, bugüne kadar bu çalışmalarda güven sarsıcı bir şey yapmadıklarını, ekonomik ve bölgesel kalkınma açısından atılan adımların büyüklüğünü herkesin bildiğini, demokrasi atağına devam edeceklerini bildirdi. 


AK Parti'nin 28 Şubat sürecinin acı hatıralarının taze olduğu bir dönemde kurulduğunu, o o günlerde bütün baskıları kaldıracakları ve Türkiye'nin özgür ülkelerden olacağı sözünü verdiklerini kaydeden Atalay, "Hamdolsun oraya doğru adımlar attık, mesafeler aldık" dedi.

#chp
#hdp
#ak parti
#beşir atalay
#çözüm süreci
9 yıl önce
default-profile-img