|

Muhtarlardan çözüm sürecine tam destek

İzmir'de Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın da katıldığı 'Kardeşlik Buluşması'nda konuşan muhtarlar, çözüm sürecine önem verdiklerini ve sorumluluk alacaklarını ifade etti. Yıldırım da, buluşmanın hükümet tarafından yürütülen çözüm sürecine önemli etkisi olacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:16 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 08:22 - 25/11/2014 Salı
Yeni Şafak

İzmir'de bin 293 muhtar, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, STK başkanları ve 3 bine yakın vatandaş, Anadolu Birliği Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kardeşlik Buluşması’nda bir araya geldi. İzmir Fuarı 1 No'lu Hol'de gerçekleştirilen 'Kardeşlik Buluşması'nda muhtarlar, çözüm sürecine destek olacaklarını kaydetti. Etkinliğe katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da, buluşmanın hükümet tarafından yürütülen çözüm sürecine önemli etkisi olacağını dile getirdi. Yıldırım, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasında, toplumun her kesimine büyük iş düştüğünü belirterek, “Türkiye'de milli birlik ve kardeşliğimizin başarıya ulaşmasının teminatlarından biri, akil insan olarak kabul ettiğimiz muhtarların işin içinde olmaları, diğeri de bölgenin ekonomik olarak istikrara kavuşmuş olmasıdır” dedi. 


SONUNA KADAR DESTEK 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de, barış sürecine sonuna kadar destek olacaklarını vurgulayarak, 'toplumun kılcal damarları' olarak nitelendirdiği muhtarların, bu süreçte büyük rolü bulunduğunu ifade etti. Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şener ise, Türkiye'nin Ortadoğu'daki çatışmalardan zarar görmemesi için kendi iç barışını sağlaması gerektiğini öne sürerek, "Doğudan batıya birbirimize kenetlenmeli, sahip çıkmalı, dilimizden, kalemimizden barış dilini hiç düşürmemeliyiz. Her yerde barışı haykırmalıyız. Süreci destekliyoruz, sonuna kadar da gideceğiz inşallah" görüşünü dile getirdi.


GERGİN HAVA YERİNİ DİYALOĞA BIRAKTI

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, terör sorununun kan dökülmeden çözülmesine ve yaşanan travmaların onarılmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaştığı süreçten geçildiğine dikkati çekti. Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan ise, barış süreci boyunca şehit cenazelerinin gelmemesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 1,5 ay önce ülkemizin dört yanında yaşanan şiddet olayları, hepimizi kaygılandırmıştı. Ülkemizi yöneten siyasi aktörlerin ortaya koyduğu barış iradesi sayesinde gergin havanın yerini diyaloğa bırakması, bizi mutlu etmiştir" dedi. Etkinliğe, AK Parti Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, CHP Milletvekilleri Oğuz Oyan ve Mustafa Moroğlu da katıldı. 

#çözüm
#süreci
#barış
#muhtarlar
9 yıl önce