|

Müsaade etmeyiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün Brüksel’de başlayan NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuştu. Başta ABD olmak üzere NATO üyesi ‘müttefiklere’ sert ve kararlı sözlerle seslenen Akar, Türkiye’nin terörist örgütlerle mücadele kararlılığını vurguladı ve müttefiklerinden beklentilerini net olarak iletti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Akar: NATO, terörizmle mücadele sözkonusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır.
Akar: NATO, terörizmle mücadele sözkonusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır.

NATO’nun terör örgütleri arasında ayrım yapmaması gerektiğini vurgulayan Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un gözüne bakarak, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz” dedi. İşte Akar’ın o sözleri:

‘BU HATADAN DÖNÜN’

“NATO, terörizmle mücadele sözkonusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır. DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir. PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin “operasyonel ortak” adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz.”

DUNFORD’U UYARDI

Orgeneral Akar, bugün de devam edecek Brüksel temasları kapsamında ikili görüşmelerde de bulunuyor. Akar, dün akşam ABD’li mevkidaşı Joseph Dunford ve ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ile ayrı ayrı görüştü. Akar görüştüğü Dunford’a bir kez daha, yaklaşan Afrin operasyonu ve terörist ordu açıklamaları kapsamında Türkiye’nin uyarılarını iletti.

  • ABD: Afrin’de yokuz
  • Afrin’deki ABD askerlerinin Türkiye’nin operasyonu öncesi bölgeyi terk edip etmediği merak konusu. Ancak ABD öncülüğündeki koalisyondan, Afrin’le ‘ilgilenmedikleri’ mesajı geldi. Koalisyon sözcülüğünü yapan ABD’li Albay Ryan Dillon, “Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal’in kuzeyi ve Fırat’ın doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca kalan cephelerde DEAŞ’ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz” dedi. PKK'yı eğitip donatan Pentagon ise Türkiye'nin kararlılığı karşısında geri adım attı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afrin'deki PKK'lıları desteklemediklerini açıkladı. Öte yandan Pentagon Sözcüsü Eric Pahon da, oluşturulan terör ordusu ile ilgili Türkiye’nin kaygılarını anladıklarını savunarak "NATO müttefikimiz Türkiye ile düzenli yakın iletişimimiz var.” dedi.

#Türkiye
#Suriye
#Afrin
#Hulusi Akar
6 yıl önce