|

Müslümanlara ihtilaf yakışmaz

İran’ın Ankara Büyükelçisi Bakdeli’yi kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şii ve Sünni ihtilafının yanlış olduğunu belirterek, “Kin, öfke ve nefret oluşturmak, Müslümanlara yakışan bir durum değildir” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:44 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, toplumlar arasında, mezhep mensupları arasında kin, öfke ve nefret oluşturmanın, Müslümanlara yakışan durum olmadığını vurgulayarak, “Şii ve Sünni ihtilafı elimizden İslam gibi büyük bir nimeti alacak yanlış bir kavgadır” dedi. İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bakdeli, Görmez'i Diyanet İşleri Başkanlığında ziyaret etti.



BU ATEŞİ SÖNDÜRELİM


Görmez, herkesin kendi cürmü miktarınca İslam dünyasına düşen ateşi söndürmek için çabalaması gerektiğini vurgulayarak, ateşi söndürme konusunda bölgenin en önemli iki ülkesi olan Türkiye'ye, İran'a, dini kurumlara ve din adamlarına büyük görevler düştüğüne dikkati çekti. “Yıllardır süren yangının içerisinde en kötü durum, insanların kendi mezhebi mensubiyetlerini İslam'a mensubiyetlerinin önüne çıkarmaya kalkışmalarıdır” diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes şu hakikati hatırlamak durumundadır ki İslam ümmeti, Sünnisi, Şi'si, Ehl-i Beyti, Ehl-i Sünneti, Alevisi ve Bektaşisi ile bir ümmettir. Ehl-i Sünnet ve Ehl-i Beyt de Hazreti Peygamber'e aittir. Buradan ihtilaflar çıkarmak, kavgalar, savaşlar oluşturmak İslam dünyasına yakışan bir şey değildir.”



Şİİ-SÜNNİ KAVGASI YOK


Bakdeli ise, İslami topluluklarda ateşi yakanların Şiiler ve Sünnilerle alakalarının olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Düşmanlarımızın çabası İslam'ı ihtilaflarla parçalamak ve kendi amaçlarına ulaşmaktır. Onu Şii Sünni kavgası olarak gösteriyorlar. Müslüman arasındaki çatlağı daha genişletip büyütmeye çalışıyorlar. Orada Müslüman halkların uyanışı görülecektir ve onun karşısında da kendi güçlerini kaybetmemek için çalışanları göreceksiniz ve mevcut durumu korumak için çalışanları onun karşısında göreceksiniz.”


#Diyanet İşleri Başkanı Görmez
#iran büyükelçisi
#Bakdeli
9 yıl önce