|

Mutabakat tamam bugün Meclis’te

Başbakan Yıldırım, AK Parti ve MHP’nin üzerinde anlaştığı anayasa değişikliği teklifini bugün TBMM’ye sunacaklarını söyledi. Tüm maddelerde mutabakat sağlandığını belirten Yıldırım, “Bu teklifle, cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye’de koalisyonlar dönemini sona erdirecek” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:35 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Zonguldak Limanı'nda düzenlenen Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifindeki bütün maddelerde mutabakat sağlandığını söyledi.


Artık Türkiye'yi darbelerden kurtarmak, bir daha darbelerle anılmamak ve istikrarsızlığın, Türk siyasetinin tarihinden tamamen kalkması için sistem değişikliği çalışmasına devam edildiğini vurgulayan Yıldırım, “Yeni anayasa çalışmalarımızı, Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber, sınırlı bir şekilde değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak, yarından (bugün) itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.



KOALİSYON DÖNEMİ BİTECEK


Yıldırım, AK Parti'nin söz veren, verdiği sözü de yerine getiren bir parti olduğunu bildirerek, bugüne kadar yapmayacakları, yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerini, verdikleri her sözü de yerine getirdiklerini kaydetti. Alandaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini aktaran Yıldırım, “Bu teklifle birlikte, cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye'de koalisyonlar dönemini sona erdirecek, güçlü Meclis, güçlü icraat şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.



KRİZLERİ MİLLET ÇÖZÜYOR


Yıldırım, vatandaşlara “Türkiye'nin, Türkiye demokrasisinin geleceği için sistem değişikliği ve anayasa değişikliğine hazır mıyız?” diye seslenerek, konuşmasına şöyle devam etti:


“İnşallah Meclis'te bu görüşmeleri yaparak, Meclis onaylarını müteakip bu sözümüzü de gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz. Şunu iyi biliyoruz, Türkiye'de sorunların, krizlerin çözüldüğü nihai yer millettir. Milleti değil de çözüm için başkalarını arayanlar, milletten gerekli cevabı alırlar.”



HERHANGİ BİR PÜRÜZ YOK


Konuşmasından sonra anayasa değişikliğiyle ilgili gazetecilerin soruları üzerine Yıldırım, “Teklifimizi yarın (bugün) TBMM'ye sunmuş olacağız. Önce komisyona, daha sonra Genel Kurul'a gelecek. 330 üzerinde oy alınmasıyla halkoyuna sunulacak. Bütün maddelerde mutabakat sağlandı. Pürüz yok. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi devam edecek” dedi.



150 yıllık hayal gerçek oluyor


Yıldırım, “Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece bir başlangıç” dedi. Zonguldak ve ilçelerinde Filyos Limanı'nın yanı sıra toplam 700 milyon lirayı aşan 72 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan, “12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme, boşaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. Bu endüstri bölgesi de limanla birleşmiş olacak” diye konuştu.





#Anayasa değişikliği
#Zonguldak Limanı
#AK Parti
#MHP
7 yıl önce