|

Mutlu kritik süreçte

Diyarbakır’da eski erkek arkadaşı tarafından tabancayla vurulan 19 yaşındaki Mutlu Kaya’ya verilen yatıştırıcı ilaçlar kesildi. Mutlu için uyandırılma süreci başladı

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 20:58 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan 19 yaşındaki Mutlu Kaya uyandırılmaya çalışılıyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde eski erkek arkadaşı Veysi Ercan'ın silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Mutlu'nun tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada, genç kızın genel sağlık durumunda değişiklik gözlenmediği, solunum cihazına bağlı tedavisinin sürdüğü bildirildi. “Yatıştırıcı ilaçlar kesilerek uyandırma sürecine geçildi” ifadesine yer verilen açıklamada, bu işlemin 24 saatle bir hafta sürebileceği kaydedildi.



Aileye destek yağıyor


18 Mayıs Pazartesi günü, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evinde prova yaparken silahlı saldırıya uğrayan Mutlu'nun ailesine bir destek de Diyarbakır Barosu'ndan geldi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri, Mutlu'nun ailesini hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Elçi, baba Mehmet Kaya ile görüşerek kızının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Mutlu Kaya ve ailesine her türlü hukuki desteği sunmaya hazır olduklarını belirten Elçi, “Olayın takipçisi olacağız. Nedeni ne olursa olsun genç bir kadına silahlı şiddeti kabul etmek mümkün değildir” dedi. Tetiği çeken failin yakalanarak, tutuklandığını hatırlatan Tahir Elçi, “Fail hakkında kamera kayıtları ve tanıklar var. Soruşturma aşamasında sanık suçunu itiraf etmiştir. Failin daha önce de Kaya'yı tehdit ettiğine ilişkin bir suç duyurusu söz konusu” şeklinde konuştu.






#Mutlu Kaya
#Diyarbakır Barosu
#sibel can
9 yıl önce