|

NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda görev değişimi

İzmir'deki İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda komuta değişimi yapıldı. Korgeneral Frederick Ben Hodges'ın komutanlık görevini Korgeneral John Nicholson devraldı.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:31 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda görev değişimi
NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda görev değişimi

Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'ndaki tören, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Philip Breedlove ile Ben Hodges ve Nicholson'un alana gelmesiyle başladı, Ben Hodges ve Nicholson'un İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda görevli 24 ülkenin askerini selamlaması ile devam etti.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Philip Breedlove, İzmir'deki komutanlığın, Avrupa Müttefik Harekat Komutanlığı'nın 6 büyük ve operasyonel açıdan yeterlilik sağlayan birinci karagahı haline geleceğini söyledi.

Breedlove, İzmir'deki görev değişiminin bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, giden generalin bıraktığı yerden yeni generalin devam edeceğini sözlerine ekledi.

İzmir'deki çalışmalarında dolayı teşekkür plaketi verilen Ben Hodges ise, NATO askeri olarak 34 yıl boyunca tanık olduğu en iyi ev sahini ülke desteğini Türkiye'den aldığını belirterek, "İzmir'de bu misafirperverlikten fazlasıyla faydalandık" dedi.

Türkiye'deki NATO tesislerinin modernize edilmesinde Türkiye'nin beklediğinin üzerinde bir destek sağladığını dile getiren Hodges, herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Hodges, konuşmasının sonunda "Görüşürüz" diyerek Türkçe veda etti.

İzmir'de komuta görevini üstlenen Nicholson da Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Eşim Norine ve ben ülkenizde ve güzel İzmir kentine gelmekten dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Sıcak misafirperverliğinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Tören, Hodges'in Nicholson'a NATO Müttefik Kara Komutanlığı flamasını teslim etmesiyle sona erdi.

Devir teslim törenini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Hulusi Akar ve İzmir'deki bazı büyükelçiler izledi.

Afganistan'da görev yaptı

Orduya 1982 yılında West Point'teki ABD Kara Harp Okulu'nda adım atan Nicholson, Aralık 2010 - Şubat 2012 döneminde Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) bünyesindeki ABD askerlerinin kurmay başkan yardımcılığını yaptı.

9 yıl önce