|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitti bu iş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de AK Parti İl Kongresinde konuştu. NATO tatbikatında yapılan skandala tepki gösteren Erdoğan, "Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar" dedi. S-400 anlaşmasına da değinen Cumhurbaşkanı, "NATO'ya ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyorum: Bu iş bitti. Anlaşmayı yaptık" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:40 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de AK Parti İl Kongresinde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından ne çıkanlar şöyle:

"Yatırımımız kesintisiz sürecek ki önümüzü görelim.

Fert olarak, toplum olarak, devlet olarak yapabildiğimiz her şeyi yaptıktan sonra elbette Allah'a teslim olacak, hayırlı olanı ondan bekleyeceğiz. Geçtiğimiz 15 yıl işte bu anlayışla gece gündüz çalışıyoruz ve çalışacağız.

Ana muhalefet partisi hiçbir zaman iktidar eleştirisi yapamamıştır."

NATO tatbikatındaki skandal

"NATO'nun güvenilirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi savunmak için Rusya'dan S-400 almaya kalktığımızda ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir.

Bazı hataları aptallar değil sadece alçaklar yapar.


Buradan NATO'ya da diğer müttefiklerimize de açıkça ifade ediyorum: Biz S-400'lerimizi zaten aldık. İş bitti. Şu anda finansman detaylarını konuşuyoruz.

Hiç kimsenin bizi, elindeki teknolojiyle tehdit etmesine boyun eğmeyiz.

Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışanlar, yanı başımızdaki Suriye ve Irak'ta bize karşı terör örgütlerini destekliyorlar. PYD, YPG anlaşıldı, dediler ki değiştirelim. SDG yaptılar, Suriye Demokratik Örgütü. Sanki biz tanımadık sizi. Terörizm laflarını dahi ağızlarına almaya hakları kalmamıştır. Terörizmle mücadele ettiğini söyleyenlere biz artık nasıl inanabiliriz ki?

İdlib'i de Münbiç'i de Afrin'i de kurtaracağız

Suriye'de, İdlib'i de kurtaracağız. Münbiç'i de asıl sahiplerine temizleyeceğiz. Afrin'i de kurtaracağız. Irak'ta Kandil gibi Türkiye'yi tehdit eden ne kadar terör bataklığı varsa kurutacağız. Körfez'de kardeş kavgasını engellemek için uğraşacağız.

Evet, coğrafya kaderdir ve biz kaderimizden kaçmayacağız.

Naim Süleymanoğlu mesajı

Az önce üzücü bir haber aldım. Naim Süleymanoğlu, Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ailesine ve yakınlarına Cenab-ı Hak'tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#İl Kongresi
6 yıl önce