|

'Neredesiniz ey aşağılık insan hakları örgütleri?'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Yusuf Kaplan köşesinde felaketi, diriliş imkanına dönüştürmenin yollarını anlattı. Hayrettin Karaman​, Hasan Öztürk, Fatma Barbarosoğlu ve Özlem Albayrak da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
10:15 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:32 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yusuf Kaplan, Hayrettin Karaman, Hasan Öztürk, Fatma Barbarosoğlu ve Özlem Albayrak'ın yazılarının en dikkati çeken bölümleri:








Zorbalardan medet umulmaz!

Neredesiniz “insan hakları, özgürlükler, demokrasi, hukukun üstünlüğü” diye diye katliamlarına katliam katan, dünyayı kana bulayan, Fransız sosyal teorisyen Serge Latousche'un ifadesiyle “kandan beslenerek, kan emerek yaşayan” ey aşağılık Batılı devletler, neredesiniz?




Diktatörlüklere toz kondurmayan, Sisi'lerle, Mübarek'lerle, Esed'lerle ve bilumum diktatörlerle, halklarını katleden, çocuklarını gözlerinin yaşına bakmadan öldüren, Halep gibi, Musul gibi, Bağdat gibi, Beyrut gibi o güzelim şiir-şehirlerini hayalet kentlere çevirmekten çekinmeyen, tarihe kara leke olarak geçen aşağılık zorbalarla, firavunlarla iş tutan, bu iğrenç adamları kullanarak Müslümanların canına okuyan, Müslümanlara nefes aldırmayan, sonra da insan haklarından, özgürlüklerden dem vuran, iki yüzlü Batılılar, neredesiniz?




Halkın parasını haksız harcayanlar...

Yahudi ve Hristiyan din adamlarının haksız yoldan mal edinmeleri ve din üzerinden çıkar sağlamalarıyla ilgili olarak “verdikleri hükümler için rüşvet almaları, ilâhî kitapta değişiklik yapıp yazdıkları tahrif edilmiş nüshaları satmaları, Allah katında duaların kabulüne aracı olacağı izlenimi vererek bağış almaları, günah çıkarma karşılığında bir gelir elde etmeleri, cennete bilet satmaları ve birçok dolambaçlı yollarla kendileri için malî kaynak oluşturmaları” gibi açıklamalar yapılmıştır.




Halkın parasını haksız, gayr-i meşru yoldan toplayıp Allah'ın emrettiği ve razı olduğu şekilde harcamayan din istismarcıları her çağda olduğu gibi günümüzde de vardır. Din, Allah, hizmet, cennet, sevap diyerek para toplayanların sıkı bir denetime tabi tutulmaları şarttır. Ayrıca Kur'an'ı, duaları, hatta saçma sapan formülleri manevi yoldan tedavi iddiasıyla kullananlar (satanlar) da menedilmelidir. Manevi tedavi için müminlerin menfaat beklemeden birbirine dua etmeleri ve okumaları yeterlidir.





Yalancı ve iftiracı olduğu tespit edilmiş

Bu köşede 3 kez “FETÖ'cü itirafçıların itirafları üzerinden iddianame hazırlanmamalı. Mutlaka diğer delillere de bakılmalı" diye yazmıştım. Devamında FETÖ'cü itirafçıların yasal boşlukları bildiklerini ayrıca kamuoyu oluşturmadaki becerilerine atıf yapmıştım.




Örnek olarak da eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur ile, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin ifadelerini vermiştim.




Aman dikkat diye de uyarmıştım. FETÖ'cüler için “poker suratlılar" demiştim.




Etkin pişmanlıktan yararlanma bahanesiyle itirafçı olan ve verdikleri ifadeler doğrultusunda FETÖ gerçekliğini başka bir yere evirenlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledikçe birileri tarafından eleştirilmiştim de…





Herkesin kendine göre bir 'makbul gençlik'i var

PISA 2015 sonuçları açıklandı. Böylece kendimizin ne kadar gerisine düştüğümüzü dünya alem görmüş oldu.




Çocukların eğitimi idi, anlama kapasitesi idi, problem çözme kabiliyeti idi, sorgulayan merak eden zihniyetti, diye en fazla on beş gün bir iki köşe yazısına, bir iki ekran tartışmasına tanık oluruz.




Sonra. SONRASI gelsin popüler tüketim kodları ile harmanlanmış gençlik haberleri...




Herkesin kendine göre bir “makbul gençlik”i var.




“Makbul gençlik”in ne düşündüğünü, nasıl düşündüğünü ya da düşünemediğini dert eden var mı? Gençlerle göz hizasından iletişim kurmaktan korkmayan kaç kişi var?




İsrail Devleti için zemin ve boşluk hazırlamıştı...

Bir süredir, güney sınırımızın altında savaş patlayıp masumlar hayatını kaybetmeye başladığından bu yana, Doğu Akdeniz'in sınırlarını çizen Sykes Picot anlaşması tartışılıyor. Ama bu anlaşma bu yıl daha da çok mevzu edinildi, çünkü 2016 Sykes Picot'nun 100. yılı.




Sykes-Picot Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğu ve Güneydoğusu'nu paylaşmak isteyen devletlerin imzaladığı gizli bir plan aslında. Anlaşma maddelerini yazan biri İngiliz diğeri Fransız iki diplomatın ismini alan anlaşma, Rus Çarlığı'nın da katılımıyla üç ülke arasında imzalandı. Ancak Rusya'da Bolşevik İhtilali olup Sosyalist Sovyet Hükümeti başa gelince, Çar'ın yerine yönetime gelen Lenin, Sykes Picot da dahil olmak üzere eski rejimin gizlediği tüm belgeleri dünyaya ifşa etti.




#Yusuf Kaplan
#Hayrettin Karaman​
#Hasan Öztürk
#Fatma Barbarosoğlu
#Özlem Albayrak
7 yıl önce