|

Neron terörü

İstanbul'da 17 günde 45 aracı yakanların terör bağlantısı araştırılıyor

Ertan Kılıç
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Neron terörü
Neron terörü

İstanbul'daki bitmek bilmeyen araç kundaklamaları dün de sürdü. Şişli, Kasımpaşa ve Beykoz'da dün 6 araç daha kundaklandı. Beykoz'da iki oto, bir kamyon ve bir kamyonet ile Şişli Galata Deresi Caddesi'nde bir iş makinesi ve Kasımpaşa'da da bir şehirlerarası yolcu otobüsü maskeli kişiler tarafından ateşe verildi. Kısa sürede yanmaya başlayan iş makinesi ve otobüs olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürülürken, her iki araç da kullanılamaz hale geldi. Bu arada çeşitli semtlerde son 17 gün içinde meydana gelen 45 araç kundaklama olayına ilişkin polisin çalışmaları sürüyor.

Yetkililer, MOBESE ve olay yerlerinin yakınındaki güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini, olay yerlerinden elde edilen deliller ve görgü tanıklarının ifadelerinin alınmasıyla konuya ilişkin bazı tespitlerin yapıldığını belirtiyor. Kundaklama olaylarının Irak'taki terör kamplarına yönelik sınırötesi operasyona misilleme olarak yapıldığı ileri sürülüyor. Bazı tanıkların, olay mahallinde sözde PKK bayrağında bulunan sarı, yeşil, kırmızı renkli bezler taşıyan bazı kişiler gördüklerini söylemeleri de bu iddiaları güçlendiriyor.


Kundakçılar için özel tim kuruldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü son günlerde artan araç yakma olaylarına karşı özel bir tim kurdu. İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen zanlıların Kağıthane ve Üsküdar'daki eylemlerde kameralara yakalandığı ve eylemlerin aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Bünyesinde hemen kundaklama olayları için özel tim kuran İstanbul polisi şimdi zanlıların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.


16 yıl önce