|

O gazete ve TV'ler savcının cenazesine alınmadı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda rehine operasyonunda şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlendi. Teröristlerin dün sosyal medyadan propaganda amaçlı yayınladıkları fotoğrafları yayınlayan hiçbir gazete ve yayın mecrası cenaze namazına alınmadı

Yeni Şafak
11:53 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
STV muhabiri tören alanı dışından yayın yaptı.
STV muhabiri tören alanı dışından yayın yaptı.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan Adliyesi'nde tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Adalet Bakanı Kenan İpek de katıldı. Kiraz'ın cenazesi, törenin ardından Eyüp Sultan Cami'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Terör eylemine karşı net tavır göstermeyen, teröristleri 'eylemci' olarak niteleyen basın kuruluşları cenaze törenini takip edemedi. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın kararının gerekçesi şunlar: "Bir terör örgütünün hedeflerine hizmet edecek propagandasına yardımcı olacak yayın yapmak. Terör örgütüne karşı net tavır göstermeyen yayın kurumlarına karşı vatandaşın gösterebileceği tepkiyi önlemek."



Başbakanlığın aldığı karara göre DHKP-C'li teröristlerin propaganda amaçlı yayınladıkları fotoğrafları birinci sayfasına taşıyan Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf gazeteleri ile Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk, Kanal D, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk, Cihan Haber Ajansı, İMC TV Eyüp Sultan Camii'ndeki tören alanına sokulmadı.



Savcıya değil teröriste üzüldüler


Çağlayan Adliyesi'nde can pazarı yaşanırken bazı sanatçı ve gazetecilerin teröristlere destek veren twitler atması ya da benzer paylaşımları RT etmesi dikkat çekti. Gazeteci Ceyda Karan, adliyedeki teröristlerin “IŞİD militanı olsalar öldürülmeyeceğini" savunarak sol görüşlü oldukları için öldürüldüklerini belirten bir tweet'i paylaştı. CNNTürk'te program yapan Mirgün Cabas twitter hesabından terör eylemini değil de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yapılan yorumları eleştirdi. Cabas “bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" yazdı. Oyuncu Barış Atay, ise teröristlerin taleplerinin karşılanmamasına tepki gösterdi. Katar sermayeli El Cezire Türk de savcımızı şehit eden teröristlere “eylemci" diyerek devlete baş kaldıranların diliyle haberler yaptı.

#çağlayan
#adliye
#Savcı Kiraz’ın
#DHKP-C OPERASYONU
#cenaze töreni
#Hürriyet
#Sözcü
#Vatn
#Cumhuriyet
#Taraf
#cenaze töreni yasağı
9 yıl önce