|

O hain de yakalandı

Mardin Derik'te görevi başındayken PKK’lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’e yönelik bombalı saldırının planlayıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şerefsiz, kravat giyinmiş, takım elbise giyinmiş” açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 04:08 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Katliamın planlayıcısı yakalandı.
Katliamın planlayıcısı yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde görevi başındayken geçen yıl kasım ayında PKK'lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik bombalı saldırının planlayıcısının yakalandığını açıkladı. Soylu, Twitter hesabından, “Muhammet Fatih Safitürk, sana borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bil ki katliamını planlayanı aldık. Elimizde... Sağolun arkadaşlar" şeklinde paylaşımda bulundu.



ŞEREFSİZ KRAVAT TAKMIŞ


Twitter'daki açıklamanın ardından Trabzon'un Çaykara ilçesinde vatandaşlara hitap eden Soylu, Safitürk'e yönelik saldırıya ilişkin bilgi verdi. Soylu, “Bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz, kravat giyinmiş, takım elbise giyinmiş. Evlatlar, bu son Viranşehir patlaması var ya, o Viranşehir patlamasının o planını yapanı aynı zamanda da o bizim Muhammet Fatih Safitürk evladımız var ya sizin de evladınız, onun katlini planlayanı böyle alıverdiler" dedi.







ÖLÜMDEN KORKMUYORUZ


Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, saldırının planlayıcısının yakalanmasının yaralarını hafiflettiğini söyledi. Mevzu vatan olunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil herkesin gözünü kırpmadan ölüme gideceğine inandığını dile getiren Safitürk, "Mevzu vatan olunca biz ölümden korkmuyoruz" ifadelerini kullandı.



YARAMIZ HAFİFLEDİ


Safitürk, şunları söyledi: "Bu işi organize edenlerin yakalanmış olması yaramızı hafifletmiştir. Başta Süleyman Soylu olmak üzere Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, idarecilerimize teşekkür ediyoruz. İnanıyorduk, bekliyorduk bu işi çözeceklerdi, canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. İnanıyorum ki hiç bir şehidin kanı yerde kalmayacaktır."







3'er kez müebbet


Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin 15 sanık hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 11'i tutuklu 15 sanık arasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu'u da bulunuyor.


Safitürk suikastı sanıklarına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi




#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#Mardin
#Muhammet Fatih Safitürk
7 yıl önce