|

O terörist Elif Sultan Kalsen

Taksim Meydanı’nda polislere ateş açtıktan sonra kayıplara karışan kadın teröristin Sultanahmet saldırısında da ismi gündeme gelen Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi. Kalsen’i parmak izinden tespit eden polis, her yerde DHKP-C üyesi teröristi arıyor.

Yusuf Doğan
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 00:39 - 1/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Taksim'de polis noktasına otomatik silahla saldırı düzenleyen kadın saldırganın terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. Önceki gün Taksim’de gerçekleştirilen saldırının ardından çok yönlü soruşturma başlatan İstanbul Emniyeti'ne bağlı ekipler, teröristin bir taksiye binerek Harbiye Kavşağı’na oradan Beşiktaş ve Eminönü’ne buradan da vapura Kadıköy’e geçtiğini belirledi. Saldırganın olay yerinden kaçmak için bindiği taksiyi de bulan polis ekipleri, takside gerçekleştirdikleri parmak izi taramasında teröristin DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen’in olduğunu tespit etti. 


SİLAH VE ATKI İNCELEMEYE ALINDI

Elif Sultan Kalsen’in olayda kullandığı Çekoslovak yapımı Ceska Zbrojovka CZ 25 marka otomatik silah ile kaçarken düşürdüğü atkısı da Kriminal Polis Laboratuvarı’na götürülerek incelemeye alındı. Elif Sultan Kalsen’in parmak izi dışında başka kişilere ait parmak izi olup olmadığı tespit edilecek.


İSMİ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Kalsen’in ismi 2012 yılında Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit düştüğü saldırının ardından ‘9 canlı bomba aranıyor’ haberlerinde geçmişti. Bir basın toplantısı yapan Kalsen iddiaları reddetmişti. Kalsen’in ismi son olarak da 6 Ocak’ta Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve polis memuru Kenan Kumaş’ın şehit düştüğü bir polisin de yaralandığı saldırıda geçmişti. Saldırıyı Kalsen’in gerçekleştirdiği ileri sürülmüş ancak polis saldırganın Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı Diana Ramazova olduğunu açıklamıştı.


Gülsuyu’nda 2 ayrı operasyon 

DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen’in yakalanması için İstanbul Emniyeti ekipleri tarafından başlatılan operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Elif Sultan Kalsen’in Maltepe Gülsuyu’nda gizlenebileceğini tahmin ettiği iki ayrı adrese baskın düzenledi. Ancak yapılan operasyonda Kalsen yakalanamadı. Operasyonlarda DHKP-C üyesi iki şüpheli gözaltına alındı.

#terörle mücadele
#soruşturma
#operasyon
#elif sultan kalsen
9 yıl önce