|

Öcalan-Perinçek kucaklaşmasının hikayesi

Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren PKK'nın eski üst düzey yetkilisi Şemdin Sakın yine aynı davadan tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Bekaa Vadisi'nde Abdullah Öcalan ili yaptığı samimi buluşmanın bir imaj çalışması olduğunu ileri sürdü.

YENİSAFAK.COM.TR / AJANSLAR
00:00 - 6/11/2012 Salı
Güncelleme: 15:36 - 6/11/2012 Salı
Yeni Şafak
Öcalan-Perinçek kucaklaşmasının hikayesi
Öcalan-Perinçek kucaklaşmasının hikayesi

Sakık, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları arasında yer alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Bekaa'yı ziyaretinde ortaya çıkanların dikkat çekici olduğunu söyledi. Şemdin Sakık, "İnsanlarla tokalaşmayı bile otoritesine bir leke olarak gören Öcalan'ın Doğu Perinçek ile öpüşmesi, günlerce baş başa bir odada görüşmesi, sonra onu kitaplaştırıp, yayınlaması gibi bir çalışma oldu. Barış elçisi olarak, kardeşlik elçisi olarak geldiğini söyledi." bilgisini verdi.

Örgütte bulunduğu dönemde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Abdullah Öcalan'ın ilişkilerine değinen Sakık, "Abdullah Öcalan o zamana kadar pos bıyığı, kalın kaşı, sert ve köylü mizacı ile tanınırken Doğu Perinçek'in, yaptığı röportaj sonrası elinde çiçek ve yüzünde gülücüklerle yayınladığı fotoğrafları sayesinde hoş ve sempatik birisi olarak lanse edildi." dedi. Bu durumun bir propaganda olduğuna inandığını belirten Sakık, o günden sonra Abdullah Öcalan'a bir lider imajı kazandırıldığını söyledi.

Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra bu görüşmeyle ilgili olarak şunları söylemişti: "Perinçek, bize ABD'nin ve Avrupa'nın peşinden gitmeyin. Bu yoldan bir yere varamazsınız. PKK'yi dağıtın, Türkiye'nin bütünlüğü içinde yer alın telkinlerinde bulundu."

11 yıl önce