|

Öcalan'dan 'açlık grevlerini bitirin' mesajı

Terör örgütü PKK'nın yayın organında yer alan habere göre, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla cezaevlerinde açlık grevinde olan mahkûmların eylemi sonlandırmasını istedi.

Cihan
00:00 - 17/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 20:10 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Öcalan'dan 'açlık grevlerini bitirin' mesajı
Öcalan'dan 'açlık grevlerini bitirin' mesajı

Terör örgütünün internet sitesinde yer alan habere göre, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, bugün İmralı Adası'na gitti. Sitedeki bilgilere göre, Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan'dan açlık grevinde olan mahkûmların bu eyleme son vermelerini istedi. Mehmet Öcalan, ağabeyinin kendisine 'Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler.' dediğini aktardı.

Bugün İmralı Cezaevi'nde yatan Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Mehmet Öcalan, ağabeyinin açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmasını istediğini söyledi.

Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan'ın "Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil, dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler." sözlerini aktardı.

11 yıl önce