|

Oğlunu DHKP-C'den kurtardı

Oğlu DHKP-C tarafından alıkonulan anne A. A.’nın savcılığa suç duyurusu üzerine Okmeydanı'nda operasyon düzenlendi. Polisin kurtardığı 14 yaşındaki oğluna koşarak sarılan anne sevinç gözyaşları döktü. Yeni Şafak, anbean kaydedilen operasyon görüntülerine ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:15 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Okmeydanı'nda yasadışı terör örgütü DHKP/C tarafından zorla tutulan çocuklar için İstanbul Terör Polisi, dün şafak operasyonu düzenledi. Bursa'da yaşayan ve çocuklarının örgüt tarafından rehin alındığını belirten bir annenin şikayetiyle başlayan operasyonda 3'ü kız 4 lise öğrencisi kurtarıldı. DHKP/C'nin lise ayağı olan DEV-LİS aracılığıyla kandırılan gençlerin 1 Mayıs'ta eylem için İstanbul'a çağırıldığı ve ve daha sonra “Hiçbir yere gidemezsiniz, siz artık örgütçüsünüz ve örgütün malısınız" diyerek alıkonulduğu ortaya çıktı.





4 ÇOCUK SABAHA KARŞI KURTARILDI


Çocukları kurtarmak için yapılan operasyon, gece yarısı 03.00'da başlayıp sabaha karşı 05.30'da sona erdi. Operasyonda, daha önce defalarca polis baskını düzenlenen Gençlik Federasyonu'na ait binanın girişinin çelik kapılarla örüldüğü belirlendi. Binaya özel harekât ve çevik kuvvet, itfaiye desteğiyle merdivenlerle tırmanıp pencerelerdeki parmaklıkları hidrolik makaslarla keserek girdi. Polis, binadaki aralarında 3 kız çocuğunun da bulunduğu 4 çocuğu kurtardı. 5 örgüt mensubu da gözaltına alındı.



BÜYÜK OĞLU TERÖR KURBANI ÇIKTI


Baskın, bir aile dramını da ortaya çıkardı. Kurtarılan liselilerden birinin ağabeyinin de örgüt üyesi olduğu tespit edildi. Acı gerçek, Bursa'da yaşayan anne A. A.'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusuyla ortaya çıktı. Anne A.A. tarafından sunulan dilekçede “14 yaşındaki lise öğrencisi oğlum F. S. A., 31 Mart günü gezmek için Bursa'dan İstanbul'a gidiyorum diyerek evden ayrıldı. 5 gündür kendisinden haber alamamaktayım. Büyük oğlum K. A.'nın içerisinde bulunduğu DHKP-C terör örgütü tarafından alıkonduğunu düşünerek gerek örgüt temsilcileriyle gerekse büyük oğlumla kurmaya çalıştığım irtibattan sonuç alamadım. Çocuğumun can güvenliğinden endişeliyim" ifadelerini kullandı.


ANNESİNE SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ


Okmeydanı'ndaki operasyonu caddede bekleyerek seyreden A. A., 14 yaşındaki oğlunun kurtarılışını sevinç gözyaşlarıyla seyretti. Operasyonun ardından polisle binadan çıkan oğluna koşarak sarılan anne A. A. polislere teşekkür etti. Örgütün alıkoyduğu 14 yaşındaki F. S. A. elini öptüğü annesine dakikalarca sarıldı. Polisin baskın yaptığı adreste, 15 bin lira para ve 'örgüte giriş', 'nasıl örgütçü olunur' ve 'eylem nasıl yapılır' gibi talimatların yer aldığı örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi sorguya alındı.


#dhkpc
#dhkpc operasyonu
#şafak operasyonu
9 yıl önce