|

Öğrenci kaçıran 2 terörist tutuklandı

Bitlis'te, lise öğrencisini terör örgütünün dağ kadrosuna götürmeye çalışırken suçüstü yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
14:13 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:32 - 1/06/2015 Pazartesi
AA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde ülkede çocuk kaçırma olaylarının artış göstermesi, bölgede PKK/KCK terör örgütünün müzahir kesim vasıtasıyla kırsal kadrolarına eleman temini için çeşitli arayışlara girmesi üzerine, gençlerin ve çocukların terör örgütünün tuzağından kurtulmasını sağlamak amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi.



Çalışmalar sonucu elde edilen bilgileri değerlendiren Bitlis ve Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Sorgun Kışlası önünde 2 kişinin ve yaşı küçük bir kız çocuğunun içinde bulunduğu otomobilin durdurulduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:



"Araçta yapılan incelemelerde, lise öğrencisi yaşı küçük kız çocuğu Ö.D'nin, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına götürüldüğünü beyan etmesi üzerine, araçtaki A.G. ve R.D. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştır. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün kırsal alanına eleman temin etmek ve küçük yaştaki mağdureyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır."

#terör örgütüne eleman kazandırmak
#tutuklama
#Tatvan
9 yıl önce