|

Öğrenim kredisine af var mı?

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, öğrenim kredisi geri ödemelerinde affın söz konusu olmadığını belirterek, böyle bir durumda ödeme yapanlara haksızlık olacağını ifade etti.

Cihan
00:00 - 28/05/2009 Perşembe
Güncelleme: 15:36 - 28/05/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Öğrenim kredisine af var mı?
Öğrenim kredisine af var mı?

Konya Amatör Spor Kulüpleri 'Yılın Enleri' ödül törenine katılmak üzere Konya'ya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, burada bir dizi ziyarette bulundu. Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Faruk Nafiz Özak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 'Öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde af veya bir düzenleme söz konusu mu' şeklindeki soruya Özak, şöyle yanıt verdi: 'Öğrenim kredisi geri ödemelerinde af söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz. Olmaması gerekiyor. Eğer af söz konusu olursa ödeyenlere haksızlık olur. Öğrenim kredilerini 4 kat arttırdık. Öğrenim kredisi verdiğimiz öğrencilerin sayısı 800 bini aştı. Yüksek lisans ve doktora yapanlara verdiğimiz kredileri 3 kat arttırdık. Yeni yurtlar yapıyoruz. Yurtları fiziksel ve donanım olarak geliştiriyoruz. Son derece modern görünümlü çağa uygun yurtlar inşaa ediyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yemek ve kahvaltı parası veriyoruz.'

Düşme hattında olan Antalyaspor ve Konyaspor ile ilgili son günlerde basında çıkan siyasi baskı iddialarını değerlendiren Bakan, Böyle bir soruya cevap vermenin bile gereksiz olduğunu söyledi.

Bu alanda böyle bir şeyin söz konusu bile olamayacağını aktaran Faruk Nafiz Özak, "Yeni yasalarla birlikte, devlet spordan elini, ayağını çekti. Sadece kulüplerin gelirlerini nasıl arttırılacağı ve futbolda şiddetin hangi şekilde önleneceği konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu alanda spora demokrasi getirdik. Hiçbir takıma herhangi bir şekilde siyasi baskı söz konusu değildir." dedi.

Faruk Nafiz Özak, ayrıca, şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı daha avantajlı gördüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Osman Aydın, Bakan'a çini işlemeli tabak hediye etti.

15 yıl önce