|

Öğretmenlerin gözü torbada

TBMM''nin Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yemin töreni dolayısıyla açılması ile 40 bin öğretmen için atanma umudu doğdu. Meclis açıldığında torba tasarıda yer alan öğretmen ataması ve 7 vilayete doğalgaz götürülmesini sağlayan düzenleme hayata geçirilecek

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:24 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Öğretmenlerin gözü torbada
Öğretmenlerin gözü torbada

TBMM''nin açılması ile 148 maddelik torba tasarının kalan 22 maddesinin görüşülüp, tasarının yasalaşması umudu doğdu. Böylece, atama bekleyen 40 bin öğretmenin okulların açılacağı Eylül ayında ataması yapılabilecek. Ayrıca, düzenleme içerisindeki bir madde ile zor kış şartlarına karşın 81 vilayete giden ancak, Ağrı ve Iğdır''ın içinde yer aldığı 7 vilayete 3 kez ihale edilmesine karşın taleplerin olmaması nedeniyle götürülemeyen doğalgazın belediye ya da özel idarelerin kuracağı anonim şirket kanalıyla götürülmesi imkânı da doğacak.

AĞRI ÖNCÜ OLACAK

Düzenleme ile BOTAŞ tarafından inşa edilmiş olan şehirlerde, 3 defa dağıtım lisansı ihalesine çıkıldığı halde istekli çıkmaması durumunda, ilgili il özel idaresi veya belediye tarafından kurulacak anonim şirketin başvurması halinde Kurum tarafından dağıtım lisansı verilmesi getiriliyor. Sonra dağıtım lisansı alan şirketin faaliyeti rantabl olmaması halinde bu şirket ya valiliğe ya da belediyelere devredilebilecek.

ATAMA BEKLİYORLAR

Yeni Şafak''ın TBMM Genel Kurulu''nda görüşülen torba tasarıda maddesi kabul edilen 35 bin öğretmene kadro tahsisi getiren düzenlemenin sıkıntıya girdiği haberi ile birlikte öğretmen adayları MEB''e tasarının okullar açılmadan yasalaşması ile ilgili baskı yapmışlardı. Yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis''in yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılacak.


10 yıl önce