|

Öğretmenlik için son gün

30 bin öğretmen kadrosuna başvurular bugün sona eriyor. Adaylar KPSS puan türlerine göre tercih yapabilecekler. Atamalar ise 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleşecek.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 7/02/2016 Pazar
AA

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarına atanacak adayların başvuruları bugün mesai bitiminde sona erecek. Adaylar için ilk şart, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan alması. Adayların bölümlerine göre 'KPSSP121' ve 'KPSSP10' puan türündeki taban puanları dikkate alınacak.



BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA

Adaylar “

” ve “

” adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak başvuracak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı alınacak. Adaylar, bugün mesai bitimine kadar ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.



EN FAZLA 40 TERCİH

Aday öğretmenlik veya öğretmenliğe atanmaya başvuracaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak, “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. Mezuniyetleri birden fazla alana uygun adaylar, atanabilecekleri alan için öngörülen KPSS sonucuna göre bir alana başvurabilecek.



ATAMALAR 11 ŞUBAT'TA

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, 15-18 Şubat'taki ikinci aşama başvurularında ise en fazla 10 il tercihinde bulunacak. Atamalar, 11 Şubat Perşembe günü elektronik ortamda gerçekleştirilecek.


#öğretmen
#atama
#30 bin
8 yıl önce