|

OGS ve KGS'si olmayanlar gişelerde kalacak

Cihan
00:00 - 30/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 14:33 - 30/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
OGS ve KGS'si olmayanlar gişelerde kalacak
OGS ve KGS'si olmayanlar gişelerde kalacak

İstanbul-Ankara arasında yolculuk yapan şoförlere yönelik yeni uygulama bu gece hayata geçiyor. Gişelerdeki tüm geçişler artık OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) ile yapılacak.





Nakit paralı geçiş yapılmayacak. OGS ve KGS'si olmayanlar gişelerde beklemek zorunda kalacak.


Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre bugün itibariyle toplam 7 milyon 100 bin OGS ve KGS abonesi bulunuyor. Köprü ve otoyol geçişlerinde sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlamayı amaçlayan ve kuyrukları azaltan OGS ve KGS'ler bu geceden itibaren yaygınlaşıyor. OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtalar da yararlanacak.


OGS abone işlemleri için; Ziraat Bankası, İşbankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası, KGS hizmetleri için ise bunlara ilave olarak Halk Bankası ve Bank Asya tarafından hizmet veriliyor. OGS veya KGS abonesi olmayan otoyol kullanıcılarının gişelerde yaşanması muhtemel sıkışıklıkta mağdur olmamaları için ilgili bankalara müracaat ederek OGS veya KGS abonesi olmaları gerekiyor.


YOLUN MESAFESİNİN 10 KATI PARA CEZASI

OGS veya KGS abonesi olmadan otoyolu kullanan sürücüler kullandıkları otoyolun en uzak mesafe ücreti ile birlikte 10 katı idari para cezası ödeyecek. Kaçak geçiş yapılan tarihten itibaren 10 gün içinde OGS veya Kredili KGS abonesi olmaları halinde bu cezaları iptal edilecek.


Karayollarınca yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemleri, İstanbul Çamlıca-Ankara Akıncılar istasyonları ile trafiği yoğun bağlantı yollarındaki gişe alanlarında yapılacak. Nakit KGS'li kartlarda nakdin bitmesi nedeniyle sürücünün mağdur olmaması için, kredi kartıyla irtibatlı kredili KGS kartının kullanılması tavsiye ediliyor.






14 yıl önce
default-profile-img