|

OHAL uzatılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’dan iki önemli tavsiye çıktı: * 15 Temmuz, her yıl ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak anılmalı. * Demokrasimizin etkin şekilde korunmasına için OHAL uzatılmalı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:31 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Başbakan Binali Yıldırım, ilgili bakanlar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının katıldığı toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. İçişleri Bakanı Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler, MGK toplantısına ilk defa iştirak etti. FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin ele alındığı toplantıda Fırat Kalkanı Harekatı da masaya yatırıldı. Komutanlar harita üzerinden operasyon hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından yayınlanan bildiride de terör örgütlerine karşı kararlılık vurgusu yapıldı. Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:



15 TEMMUZ TEKLİFİ


* FETÖ/PDY Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin, her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü' olarak anılması tavsiye edilmiştir.


* Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.



MÜCADELE SÜRECEK


* FETÖ, PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlar ve alınan tedbirler kapsamlı şekilde görüşülmüş, terörle ve teröristle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceği vurgulanmıştır.


* Devletin ve milletin öz kaynaklarını, asli görevleri yerine, bölücü terör örgütüne destek için kullanan ve bu suretle teröre alet olan belediyeler hakkında yapılan idari ve hukuki işlemlerin yerinde olduğunun, bu konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.



AVRUPA'YA TEPKİ


* Avrupa Parlamentosu koridorlarına terör örgütü simgelerinin asılması ve bölücü terör örgütlerinin sergi ve toplantıları gibi faaliyetlerde, dost ve müttefik Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinin sergilediği duyarsız tutum kaygıyla karşılanmıştır.



FIRAT KALKANI VURGUSU


Fırat Kalkanı Harekatı kısa sürede ciddi bir darbe vurulan DEAŞ'la mücadelenin, başka terör örgütlerine alan açmadan ve sivillere zarar vermeden etkin şekilde yürütülebileceğinin bir örneği olarak değerlendirilmiştir. Suriye'nin kuzeyinde 'Terörden arındırılmış güvenli bölge' tesisiyle 'Uçuşa yasak bölge' uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur.


#Avrupa Parlamentosu
#Fırat Kalkanı Harekatı
#DEAŞ
8 yıl önce