|

Okmeydanı hastanesinde eylem

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 16:25 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Okmeydanı hastanesinde eylem
Okmeydanı hastanesinde eylem

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde toplanan DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş üyesi bir grup, sokakta darp edilmiş olarak bulunan ve halen hastanede tedavisi süren 5 yaşındaki B.K'ye destek eyleminde bulundu.

Beyoğlu, Haliç Köprüsü üstünde 2 gün önce temizlik işçileri tarafından, darp edilmiş olarak baygın bulunan 5 yaşındaki B.K'ye destek verilmesi için bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyesi grup, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK), B.K ve kardeşlerine karşı ilgisiz kaldığını ileri sürdü.

Grup adına açıklama yapan Zeynep Çelik, B.K ve kardeşlerinin sokaklarda dilendirilirken, defalarca koruma altına alınarak, yetkili birimlere teslim edildiklerini ve mahkemelerce Kabahatler Kanunu'na göre para cezasına çarptırılan bu aile hakkında SHÇEK'in herhangi bir girişimde bulunmadığını savundu.

Sokaklarda dilendirilen çocukların sorumluluğunun, Başbakanlığa bağlı bir kurum olan SHÇEK'e ait olduğunu belirten Çelik, 'Ailenin diğer çocukları ile ilgili olarak, mahkemelerin koruma kararı vermesine rağmen, çocuklar neden aileden alınıp, bakım ve güvenliği sağlanmamıştır?' sorusunu yöneltti.



Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesin yoğun bakım ünitesinde halen tedavisi süren B.K'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ve bilincinin açık olduğunu belirten Başhekim Yardımcısı Dr. Çağrı Dalkılıç da erişkinlere göre çocukların daha uzun tedavi süreci olduğunu bildirdi.

Dalkılıç, başında çökme ve çatlak görülen B.K'nin bugün baş filminin çekileceğini ve elde edilecek sonuçlara göre servise alınıp alınmayacağına karar verileceğini söyledi.

14 yıl önce