|

OKS sonuçları yarın açıklanacak

OKS sonuçları yarın saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak.

İha
00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 12:25 - 8/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
OKS sonuçları yarın açıklanacak
OKS sonuçları yarın açıklanacak

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları yarın saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak.

Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. OKS sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu meslek liselerine, Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu imam-hatip liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne, sağlık meslek liselerine, adalet meslek liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'ne, Anadolu tarım meslek liseleri ve tarım meslek

liselerine öğrenci yerleştirilecek. OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek. Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “http://oks2007.meb.gov.tr” veya “http://www.meb.gov.tr” adresli internet sitesinden yapılabilecek. Tercihler, veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-20 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar tercih işlemlerini mezun oldukları veya sınav başvurularını yaptıkları ilköğretim okulu müdürlüklerinde yürütebilecek. 160'ın altında puan alan adaylar tercihte bulunamayacak. Adaylar, okulların özel başvuru ve

tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecek. Bu tercihler istek sırasına ve okul türlerine göre karışık veya sırayla yapılabilecek. Bu sene ikinci bir tercih işlemi yapılmayacak. Tercihlerin iptal edilmemesi için okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını adayların dikkatle okumaları gerekiyor.

17 yıl önce