|

Okullar açıldı

Yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim yılının başlangıcı nedeniyle okullarda törenler düzenlendi. Ankara'da bir meslek lisesinin açılışına katılan Nabi Avcı hayırlı olsun dileklerinde bulundu

Haber Merkezi
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:05 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Okullar açıldı
Okullar açıldı

Üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci için okullar açıldı. Ders zilinin çalmasıyla okullarına dönen öğrenciler, ilk günde arkadaşları ve öğretmenleriyle hasret giderdi. Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı nedeniyle okullarda törenler düzenlendi. Okul bahçesini dolduran öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlendi. Ders saati öncesinde okula gelen öğrenciler, yaz tatili boyunca görüşemedikleri arkadaşları ve öğretmenleriyle sohbet etti. Bazı veliler de çocuklarını okuldaki ilk gününde yalnız bırakmadı.

HAYIRLI OLSUN

Öğretmenler ise ilk derste öğrencilere ders programı hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına ilişkin sorularını da yanıtlayan öğretmenler, yeni yılın başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi'nde ilk ders zilini çalarak, yeni eğitim-öğretim yılını başlattı. Bakan Avcı, törendeki konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.

GEREKEN ÖNEM VERİLMEDİ

Eğitim öğretim yılının açılış töreninin bu okulda yapılmasının özel bir nedeni bulunduğunu ifade eden Avcı, gerek kalkınma planı, gerek hükümet programı ve Bakanlığın strateji planında mesleki eğitime verilen önemi burada bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi. Avcı, 'Mesleki ve teknik eğitimin önü artık hatırlamak istemeyeceğimiz nedenlerle uzun bir süre kapalıydı. Dolayısıyla bu okullarımız hak ettikleri ilgiyi maalesef yakın zamanlara kadar göremiyorlardı. Oysa burada çok güzel işler yapılıyordu, şimdi de yapılıyor. Daha sonra da yapılacak. Burada birinci sınıf eğitim veriliyor' dedi.

İBADET ZORUNLU DEĞİL

Avcı, tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni yönetmelikte yer alan okullarda ibadethane açılması maddesiyle ilgili sorulan soru üzerine Avcı, 'İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek' diye konuştu. Gazetecilerin 'Zorunlu mu' sorusu üzerine Avcı, 'İbadet etmek zorunlu değil' karşılığını verdi.


10 yıl önce