|

Okullarda Suriye mesaisi

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çağında okulla tanışmamış olan Suriyeli çocuklar için proje hazırladı. Çocukların suça karışmasının önüne geçmek amacıyla okullarda hafta sonları Suriyelilere eğitim verilecek. Projenin ilk adımı için İstanbul’da iki okul seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 22:12 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı okul çağında olmasına rağmen bugüne kadar okulla tanışmamış Suriyeli öğrencileri okula tanıştırmak için harekete geçiyor. Hazırlanan proje ile İstanbul'da bazı okullarda hafta sonları Suriyeli öğrencilere eğitim verilmesi planlanıyor.



SULTANGAZİ'DE BAŞLANDI


Eğitim çalışmaları Suriye Dernekler Platformu ve Suriye Eğitim Derneği'nin içinde bulunduğu komisyon tarafından da yürütülecek. Projenin ilk aşaması için Sultangazi'deki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi ile Fatih'deki bir okul seçildi. Proje daha sonra İstanbul'daki diğer okullarda yaygınlaştırılacak. Okullarda Suriyeli eğitimciler görev alacak. Bu şekilde çocukların suça karışmasının önüne geçilecek.



GEÇİÇİ SAĞLIK MERKEZİ


Öte yandan Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Adnan Alruz, iç savaş nedeni ile Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin eğitimden sonra en büyük sıkıntıyı sağlık alanında yaşadıklarını söyledi. Alruz, İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'nın izni ile Suriyeliler için ücretsiz hizmet verecek geçici sağlık merkezleri kurmayı planladıklarını ifade etti.


#Suriye
#öğrenci
#okul
9 yıl önce