|

Ona nasıl kıydın?

Antalya'da düştü denilerek hastaneye kaldırılan ve 5 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 2 yaşındaki İremsu bebeğin bakıcısı tarafından dövüldüğü gerekçesiyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Aa
00:00 - 22/03/2011 Salı
Güncelleme: 00:43 - 22/03/2011 Salı
Yeni Şafak
Ona nasıl kıydın?
Ona nasıl kıydın?

Antalya'da 'Banyoda kaydı, düştü' denilerek bakıcısı tarafından hastaneye getirilen 2 yaşındaki kız çocuğu, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Çocuğun babası, vücudunda ve kafasında morluklar bulunan kızının bakıcısı tarafından darbedilerek öldürüldüğünü öne sürdü. Hatay'da yaşayan Sedat Gümüş ve Özlem Turunç, yaklaşık 15 ay önce anlaşmalı olarak boşandı. Haftada bir gün iki yaşındaki kızı İremsu Gümüş'ü gören Sedat Gümüş, bir buçuk ay önce kızını annesinden alarak Antalya'ya yerleşti. Antalya Meyve Hali'nde işçi sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Sedat Gümüş, 2 yaşındaki kızını Manavgat ilçesinde yaşayan ve eski işçisinin eşi olan H.S'ye bıraktı.

VUCÜDUNDA DARP İZLERİ VAR

Haftalık izinlerinde kızını görmeye gittiğini anlatan Baba Gümüş, kızına bakması karşılığında haftada 250 lira verdiğini söyledi. Gümüş, 13 Mart'ta kızını bakıcıya bıraktığını belirterek, “1 gün sonra Manavgat Devlet Hastanesi'nden aradılar ve kızımın yoğun bakımda olduğunu söylediler. Bakıcı H.S. banyoda kayıp düştüğünü anlattı ama doktorlar çocuğun vücudunda morluk olduğunu ifade etti' dedi.

O BENİM BİRTANEMDİ

Adli Tıp Morgu önünde uzun süre gözyaşı döken anne Özlem Turunç ise, 'Kızıma kim kıydıysa cezasını bulsun. O benim bir tanemdi, canımdı' dedi. Minik İremsu'nun Hatay'da toprağa verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan Evrenseki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bakıcı H.S'yi gözaltına aldı. Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen bakıcı H.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



13 yıl önce