|

Onlar küçük oyunlar oynarlar

AK Parti'nin Kayseri mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, "Eğer birinci parti olmazsak ben görevi bir başka arkadaşıma devrederim diyorum ama onlar diyemiyorlar. Onlar birinci olmayı hiç düşünmezler küçük oyunlar oynarlar, kendi dar sahalarında" dedi.

Yeni Şafak
20:35 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 17:46 - 29/05/2015 Cuma
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Eğer birinci parti olmazsak ben görevi bir başka arkadaşıma devrederim diyorum ama onlar diyemiyorlar. Çünkü onlar Kayseri'nin ruhunu bilmezler. Onlar birinci olmayı hiç düşünmezler küçük oyunlar oynarlar, kendi dar sahalarında" dedi.



Davutoğlu partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, konuşmasına, "zirvelerin şehri" olarak nitelendirdiği kenti selamlayarak başladı.



Kentin değerlerini selamlayan Davutoğlu, "Cumhuriyetin zirvesinde onurla hizmet eden", birlikte çalışmaktan onur duyduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile onun anne ve babasına selamlarını iletti.



İstanbul'un fethinin yıl dönümü olduğunu belirterek alandakilere "Fethiniz mübarek olsun" diyen Başbakan Davutoğlu, Kayseriler'in küçük düşünmediğini, küçük hesaplar yapmadığını, hep zirveye oynadığını söyledi.



Alandakilere "Siyasete girenin niyeti nedir, birinci parti olmak, zirveye gitmek değil mi" diye soran Davutoğlu, "Evet" karşılığını aldı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:



"Birinci parti olmak istemeyen biri siyasete niye girsin? Anlamı yok ama soruyorum günlerdir, 'Birinci parti olmazsanız, zirveye çıkmazsanız istifa edecek misiniz' diyorum, hepsi cevap vermekten kaçıyorlar ama ben söylüyorum, Davud el Kayseri'nin, Ahi Evran'ın, Mimar Sinan'ın talebesi olarak diyorum, eğer birinci parti olmazsak ben görevi bir başka arkadaşıma devrederim diyorum ama onlar diyemiyorlar. Çünkü onlar Kayseri'nin ruhunu bilmezler. Onlar birinci olmayı hiç düşünmezler küçük oyunlar oynarlar, kendi dar sahalarında. Biri yüzde 25'e razıdır, 'Bu kadar yeter bana' der. Biri yüzde 13, yüzde 14'e razıdır 'Bu kadar yeter' der, birinin derdi ise barajı aşıp Türkiye'yi kaosa götürmek mümkünse."



"İddiasını ortaya koysun herkes"


Kalabalığa, "Siyasetin zirvesine çıkmaya niyetli parti hangi parti" diye soran ve "AK Parti" yanıtını alan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kayseri'ye gelerek "milliyetçilikten bahsettiğini" söyledi.



Alandakilerin yuhalaması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Yuhalamayın. Biz Ahi Evran'ın edebiyle sorarız sorumuzu onun gibi şeref dosyasını açmayı. Şeref dosyasını açarsak, şerefin ölçüsü bu al bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandırmaktır" diye konuştu. Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Yıl 1999. İkinci parti oldu, ona iktidar olmayı teklif ettiler, 'Siz başbakan olun. Biz sizinle hükümet kurarız' dedi Fazilet Partisi, cesaret edemedi. Gitti, o dönemki CHP zihniyeti olan DSP'nin arkasına takıldı. Gelip burada konuşmak kolay, iddiasını ortaya koysun herkes. Kayserili bir çocuğa limon satmak için tezgah verseniz Türkiye'nin en büyük gıda üreticisi olmayı düşünür, 12 yaşındaki çocuk, azla yetinmez. Azimle der ki 'Limon satarım, her şeyi yaparım, Allah'ın izniyle Türkiye'de, Dünya'da gıda birincisi olurum' der öyle değil mi? Onun için bunlar Kayseri'nin o zirve aşkını bilmezler, Kayserili'nin büyük yürüyüşe çıkma iradesini bilmezler hep kendi koltuklarını düşünürler."



Konuşması sırasında üzerinde Kayserispor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor amblemleri bulunan atkı sunulan Başbakan Davutoğlu, Kayserispor'a Süper Lig'de başarı diledi, "Kayseri her zaman mutlaka Süper Lig'de bir takım bulundurur. Zirveyi eksik bırakmaz" ifadesini kullandı. Alandakilere Kayseri'de kullanılan deyimi kullanarak "Gadalarını aldıklarım öyle değil mi" diye soran Başbakan Davutoğlu'na alandakiler hep bir ağızdan alkışlayarak "Evet" karşılığını verdi.



HDP eş başkanı da destek verdi


Başbakan Davutoğlu: "Papa ve bazı ülkelerin devlet başkanları, 'Türkler ve Kürtler soykırım yaptılar Ermeniler'e dediler. Bir baktınız HDP eş başkanı da destek verdi. Şimdi birçok batılı yayın organı HDP'ye destek için yayınlar yapıyor. Yani öyle bir uluslararası manipülasyon var ki aynen gezi dönemi gibi. Gezi nasıl uluslararası çevreler, o uluslararası medya kuruluşları Türkiye'yi kaosa sokmak için yayın yaptılar, şimdi de aynı yayını yapıyorlar."




#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
#Cumhuriyet Meydanı
#miting
9 yıl önce