|

Onlara Kabe’yi gösterin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet’i kaldırmaktan bahsedip Taksim’e ‘Kabe’ diyenlere 7 Haziran’da milletin Kabe’nin neresi olduğunu göstereceğini söyledi. Geçmişte başkanlık isteyenlerin bugün parlamenter sistem sevdalısı haline geldiğine işaret eden Erdoğan, “Biri emri Pensilvanya’dan alıyor, öteki Kandil’den” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:08 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından düzenlenen 'Rizeliler Buluşuyor' programına katıldı. Rizeli olmakla iftihar ettiğini dile getiren ve hemşehrilerine desteklerinden ötürü teşekkür eden Erdoğan'ın gündeminde, 7 Haziran yaklaşırken giderek ısınan siyaset gündemi vardı. Bazı kesimlerin ve medyanın kendisine karşı bitmek bilmez bir kinle saldırdığına dikkat çeken Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde de her fırsatta aynı tavrı ortaya koydular. Bugün de hâlâ yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten iktidara, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Sorsanız tarafsızlar. Sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo. Ülkemize ve dünyaya ideolojik saplantılarıyla bakıyorlar” dedi.


O PROGRAMI HATIRLATTI

ABD merkezli FOX TV'nin Türkiye kanalında geçtiğimiz günlerde sabah programını Rize'den sunan İsmail Küçükkaya'nın vatandaşla röportaj yaptığı, ancak Cumhurbaşkanı'nı eleştirecek kimseyi bulamayınca yayını kesmek zorunda kaldığı programı hatırlatan Erdoğan, “Oradaki hemşehrilerime güya benim aleyhimde, hizmetlerimiz aleyhinde bazı şeyler söyletecek. Hemşehrilerimden laf alamayınca araya girip kafasındakileri kendi söylüyor ama benim hemşehrilerim meydanı boş bırakır mı? Erkeğiyle kadınıyla çıkıyor, çatır çatır çıkıyor tüm gerçekleri, doğruları mikrofona ifade ediyor” şeklinde konuştu. O televizyon spikerinin Rizelilerin sözlerini dinlemek yerine önce ara verdiğini sonra da yayını tümden kestiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:


SÖZCÜMÜZ MEDYA DEĞİL MİLLET

“İşte bunların maalesef yapısı, karakteri bu. Bunların dertleri milleti dinlemek değil, kendi söylemek istediklerini oradaki insanların ağzından almaya çalışıyorlar. Yahu Rizeli bu oyuna gelir mi? Nitekim gelmedi. Hepsi de aslanlar gibi yapılan hizmetleri bir bir anlattı, muhalefet partilerinin hesapsız, kitapsız vaatlerinin ipliğini pazara çıkardı. Hepsinin de diline sağlık. Gazeteci, televizyoncu kisvesi altında muhalefetin borazanlığını yapanlar inşallah bu örnekten gerekli dersi almışlardır. Bu hadise aslında bizim 40 yıllık siyasi hayatımızda verdiğimiz mücadelenin bir özeti. Biz manşetlerle çarpışa çarpışa bu günlere geldik. Manşetlerin desteğiyle gelmedik. 'Muhtar bile olamaz' başlıklarını atanlar bunlar değil miydi? Bizim sözcümüz medya değil, millet oldu.”


BUNLAR ROTAYI ŞAŞIRMIŞ

“Bunların aslında bizimle değil, milletimizin tarihiyle kültürüyle değerleriyle inançlarıyla sorunları var. İşte bakın. Bu ara tuttular, malum ana muhalefet imam hatip okullarını kapatmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz bir diğeri, Diyanet'i kaldırmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz Kudüs, 'Yahudilerindir' diyor. Bakıyorsunuz, 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bu millet Kabe'sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor ve ben inanıyorum ki Taksim'i Kabe olarak gösterenlere 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu gösterecektir.”



Emirler iki yerden


Geçmişte başkanlık sistemini talep eden muhalefet partilerinin bile bugün 'parlamenter sistem sevdalısı' kesildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Madem parlamenter sisteme bu kadar meraklıydınız, her 10 yılda bir darbeyle veya muhtırayla sistemin adeta canına okunurken niye sesiniz çıkmıyordu?” diye sordu. 27 Mayıs, 28 Şubat darbeleri ile 27 Nisan bildirisine, ayrıca 17-25 Aralık darbe girişimine en çok desteği CHP'nin verdiğini kaydeden Erdoğan, “Bu darbelerin ve darbe teşebbüslerinin hepsi de parlamenter sisteme yönelik değil miydi? O zaman aklınız neredeydi? Darbecileri destekle, ülkenin, milletin doğrudan seçimiyle bir devlet başkanı tarafından yönetilmesi sözkonusu olunca, aslan kesil. Hadi oradan ya! Siz başkanlık sisteminden diktatörlük çıkartmaya çalışacağınıza, önce kendi utanç dolu karanlık geçmişinize bir bakın. Hadi kuldan utanmıyorsunuz, bari Allah'tan utanın ya!” ifadelerini kullandı. Eski Türkiye koalisyonu kurulmaya çalışıldığına işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:


CAN CİĞER KAYMAK

“Normalde birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar şimdi biraraya geldi, başkanlık sistemi teklifimize karşı ortak cephe oluşturdu. Memleketin hayrına hiçbir meselede biraraya gelemeyenler, sözkonusu biz olunca hemen can ciğer kaymak oldular. Bu koalisyonun içinde paralel yapı da var. Bölücü örgüt güdümündeki parti ile el ele verdiler. Biri emri Pensilvanya'dan, öteki Kandil'den alıyor. Peşine düştükleri genel müdür ne yaptığını kendi de bilmiyor zaten. Tutuşturmuşlar eline bir şeyler, onları tekrarlayıp duruyor ama bu yolun sonu iyi değil.”



Sultanahmet finali


51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2015) Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek kazandı. Alanya'da 26 Nisan'da başlayan TUR 2015'in 8'inci ve son etabı İstanbul'da düzenlendi. Yarışın finişini Cumhurbaşkanı Erdoğan da izledi. Dereceye girenlere ödüllerini Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen törenle veren Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına teşekkür etti. Ödülü Erdoğan'dan alan Hırvat bisikletçi, “Kazanmak için gelmiştim. Hastaydım, ağrım vardı ancak bu sabah kendimi toparladım ve yarışı bitirmeye karar verdim. Hedefime ulaştığım için mutluyum” diye konuştu.




#Recep Tayyip Erdoğan
#RİDEF
#Diyanet
9 yıl önce