|

Operasyon toplantısı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı, İstanbul’da başlayacak. Musul’daki IŞİD işgalinin sona erdirilmesine yönelik operasyonun gündemde olduğu bir döneme denk gelen konferansa, NATO'dan Orgeneral Palomeros ve ABD'den Orgeneral Gorenc’in yanısıra yaklaşık 20 ülkenin hava komutanı katılacak

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:13 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Irak'ın Musul kentindeki IŞİD işgalinin sona erdirilmesine yönelik operasyonun gündemde olduğu bir dönemde, 65 ülkenin hava kuvvetleri temsilcilerini İstanbul'da bir araya getiriyor. Toplantıya NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Orgeneral Jean Paul Palomeros ve ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc da katılıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı (ICAP 2015), Perşembe günü İstanbul'da başlayacak.



CAYDIRICI MÜDAHALE


Hava ve uzay gücü, güvenlik, caydırıcılık, barışı koruma ve krizlere müdahalede küresel güvenliğin sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur olmaya devam ediyor. Söz konusu iki unsur, küresel ve bölgesel güvenlik organizasyonlarının ihtiyaç duyduğu kabiliyet listesinin en üst sırasındaki yerini koruyor. Gelişen istihbarat, gözetleme ve keşif teknolojileri sayesinde hava ve uzay gücünün etkinliğini her geçen gün artarken son yıllarda yapılan harekatlar, uzay sistemleri ve ağ tabanlı sistemlerin desteğiyle insanlı ve insansız uçak sistemlerinin etkisini ortaya çıkardı.



AKADEMİK KATKI


ICAP 2015'te ele alınacak konuların, bölgesel ve küresel güvenliğin tesis edilmesine akademik olarak katkı sağlaması amaçlanıyor. Konferansta son dönemdeki kriz ve çatışmalarda hava ve uzay gücü, modern hava gücü için komuta kontrol, istihbarat, gözetleme ve keşif, muharip hava ve uzay gücünün sürdürülebilirliği, geleceğin hava ve uzay gücünde insan faktörü konuları ele alınacak.



65 ÜLKEDEN TEMSİLCİ


Etkinlikle birçok ülkedengelen ve havacılık alanındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen, uzman, yönetici ve komutanlar, İstanbul'da bir araya gelecek. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün özel konuşmacı olacağı konferansta, 65 ülkeden temsilci yer alacak. 20'ye yakın ülkenin temsil edileceği konferansa, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Orgeneral Jean Paul Palomeros ile ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc de katılacak.



Kritik konular masada


ICAP 2015'te, “Son Dönemdeki Kriz ve Çatışmalarda Hava ve Uzay Gücü”, “Modern Hava Gücü için Komuta Kontrol İstihbarat, Gözetleme ve Keşif”, “Muharip Hava ve Uzay Gücünün Sürdürülebilirliği”, “Geleceğin Hava ve Uzay Gücünde İnsan Faktörü” konuları ele alınacak.



Başbakan'a şehit mektubu


Ege Denizi'ne 19 yıl önce düşen savaş uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Erdoğan'ın naaşının, denize indirilen yerli sismik araştırma gemisi “MTA TURKUAZ”ın imkanları kullanılarak bulunması talebiyle, Erdoğan ailesinin avukatı Mehmet Emin Keleş, Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletilmek üzere mektup yazdı.



YARDIM İSTEDİ


Keleş, 8 Ekim 1996'da Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın eğitim amacıyla kullandığı F-16 uçağının Sakız Adası civarında düştüğünü, Pilot Yarbay Osman Çiçekli'nin otomatik pilot sayesinde kurtulduğunu ancak Erdoğan'ın şehit olduğunu hatırlattı. Keleş, olayın hemen ardından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında uçağın enkazının ve şehit yüzbaşının naaşının bulunamadığını söyledi. İZMİR Ege Denizi'ne 19 yıl önce düşen savaş uçağında şehit olan Pilot Yüzbaşı Erdoğan'ın naaşının, denize indirilen yerli sismik araştırma gemisi “MTA TURKUAZ”ın imkanları kullanılarak bulunması talebiyle, Erdoğan ailesinin avukatı Mehmet Emin Keleş, Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletilmek üzere mektup yazdı.




#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
#Uzay Gücü Konferansı
#Orgeneral Gorenc
#Emin Keleş
9 yıl önce