|

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılacağı tarih

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve bugüne kadar 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasında 7 kilometrelik dolgu tahkimatı yapılan 3 kilometrelik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılıyor.

Yeni Şafak
17:28 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 27/04/2015 Pazartesi

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve bugüne kadar 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasında 7 kilometrelik dolgu tahkimatı yapılan 3 kilometrelik piste sahip olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu.


Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması sergilenen Ordu-Giresun Havaalimanı'nda alt yapı çalışmalarda son rötuşlar yapılıyor. Havalimanında yolcu salonları, apron ve diğer ünitelerdeki montaj çalışmaları tamamlanırken, halen irtibat kulesi ve terminal binasının dış kaplamaları yapılıyor. 3 kilometre uzunluğundaki piste bugüne kadar 146 bin ton asfalt döşenirken, terminal binası başta olmak üzere diğer üniteler de 36 bin metreküp beton kullanıldı. Havaalimanının etrafını çevreleyen tel örgünün toplum uzunluğu ise 8.5 kilometre olarak ölçüldü.



DÜNYADA SADECE 3 YERDE VAR

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanında son rötüşların yapıldığını söyledi. Havalimanının uçuş kodlarının hepsinin alındığını ve hizmet vermesi için hiçbir engel kalmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Dünyada sadece 3 yerde denize havalimanı bulunuyor. Bunlardan birisi Türkiye'de ve Ordu'da bulunuyor. Havalimanında son rötüşlar ve son montajlar yapılıyor. Şimdi bilgisayar sistemleriyle ilgili işlemler yapılıyor. Bu ayın son günlerinde uçuşlar başlıyor" dedi.



UÇUŞ KODLARI ALINDI

Bu arada Ordu-Giresun Havaalanı'nın Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu-International Civil Aviation Organisation (ICAO) ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği-İnternational Air Transport Association (IATA) kodları alındı. Dünyadaki tüm havalimanlarında ayrı ayrı bulunan kod ile Ordu-Giresun Havaalanı'na uçacak olan pilotlar, LTCB kodu ile havaalanının tüm koordinatlarını görebilecekler. Öte yandan Ordu-Giresun Havaalanı'nın satış biletlerine işlenecek ismi ise 'OGU' oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇILIŞA GELİYOR

Ordu-Giresun Havalimanı'nın 22 Mayıs tarihinde açılacağı bildirildi. Havalimanının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ordu mitingi yapacağı belirtildi.



#Ordu-Giresun Havalimanı
#Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz
#Türk Hava Yolları
9 yıl önce