|

Organize ihbarlar

Alman havayolu şirketi Lufthansa’ya ait yolcu uçağının düşmesinin ardından THY’nin itibarını hedef alan ihbarların ardı arkası kesilmiyor. Facianın ardından THY uçaklarına son bir ayda 5 bomba ihbarı yapıldı, hepsi asılsız çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 22:14 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türk Hava Yolları ile ciddi rekabet içinde olan Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait yolcu uçağının Fransa'da düşmesinin ardından THY'ye yönelik bomba ihbarları hız kesmiyor. 150 kişinin can verdiği bu facianın ardından THY uçaklarına yönelik asılsız 5 bomba ihbarı yapılması, şüpheleri Lufthansa üzerinde yoğunlaştırdı.


THY'nin önceki gece İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan yolcu uçağının tuvaletinde, “bomba var” yazılı bir not bulundu. Güvenli bir alana çekilenen uçak didik didik arandı. Ancak, herhangi patlayıcıya rastlanmadı.



ŞAŞIRTICI TESADÜF!


Son 20 gün içinde THY uçaklarına tam 5 kez bomba ihbarı yapılması kafaları karıştırdı. İhbarların, Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings Havayolları'na ait uçağın düştüğü 24 Mart tarihinin ardından peş peşe gelmesi ise dikkat çekti. 29 Mart'ta. İstanbul-Narita seferini yapan uçağın tuvaletinde "C-4 Cargo” notu bulundu. Not ihbar kabul edildi, uçak geri döndü.Ertesi gün İstanbul-Sao Paulo seferini yapan uçağın tuvaletinde yine “bomba” yazılı bir kağıt bulundu. THY uçağı, zorunlu iniş yaptı. 1 Nisan'da İstanbul- Lizbon seferini yapan THY uçağında pinpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim bulundu. Önceki gün de İstanbul-Basel seferini yapan uçakta “Kargoda bomba var” yazılı not buludu. Uçak, Atatürk Havalimanı'na geri döndü.



THY en iyi havayolu


THY, son 4 yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi. 2014 Skytrax yolcu değerlendirme sonuçlarına göre; Türk Hava Yolları, son dört yıldır “Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi”. Dünya'nın “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ve “Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi” ödülleri de yine bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre Türk Hava Yolları'nın. Ayrıca THY, dünyanın en fazla noktasına uçan havayolu.


#Lufthansa
#İstanbul
#thy
#Business Class
9 yıl önce