|

Örgütlerin Gezi hazırlığına darbe

Gezi eylemlerinin yıldönümü ile birlikte 7 Haziran seçim gecesinden itibaren büyük bir kaos planlayan sol gruplar ve terör örgütlerine, İstanbul polisi seri baskınlarla darbe indirdi. Operasyonlarda silahlı ve bombalı eylem planları deşifre olurken, örgütlerin İstanbul liderleri gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerine ve sol gruplara birbiri ardında düzenlendiği baskınlar ile büyük kaos planını deşifre etti. Gezi eylemlerinin yıldönümü 31 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde düğmeye basılması düşünülen ve 7 Haziran seçim gecesinden itibaren büyük kaosa dönüştürülmesi planlanan eylemlere polisin seri baskınlarıyla darbe indirildi.



İLK OPERASYON DHKP'C'YE GELDİ


İstanbul polisi, ilk olarak büyük eylemler planlayan DHKP/C terör örgütüne seri baskınlar düzenledi. 6 farklı operasyonda DHKP/C'nin eylem planlarının bulunduğu flash disk ele geçirildi. El konulan 18 sayfalık örgütsel dokümanlarda emniyet, askeriye ve MİT binalarına seri eylem planları çıktı. Planlanan girişimlerin, Gezi eylemlerinin yıl dönümüne ve paralel olarak seçim sonrasını hedef aldığı belirlendi.





SALDIRI PLANLARI ELE GEÇİRİLDİ


Bahçelievler'de DHKP-C'ye yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan iki örgüt üyesinde ele geçirilen flash diskteki dokümanlarda, örgüt üyelerinden, milletvekilleri, TÜSİAD üyeleri, emniyet, askeriye ve MİT binalarına düzenlenecek saldırılara öncelik verilmesi isteniyordu. İstanbul polisi, ikinci olarak Kobani eylemlerini bahane ederek kaos yaratmaya çalışan SDP'lilere operasyon yaptı.



PARTİ BİNASINDA SİLAHLAR BULUNDU


Kobani'de öldürülen Bedrettin Akdeniz bahanesi ile eylem yapma hazırlığında olan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Kadıköy ilçe örgütü binasına polis baskın düzenledi. Parti binasında çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildi. 8 kişi gözaltına alınırken, aramalarda pompalı tüfek, tabanca, satır, döner bıçağı ve kelepçe ele geçirildi.





800 polis göz açtırmadı


Haziran ve seçim planlarına engel olmak için çalışmalarını derinleştiren İstanbul polisi, dün yeni bir operasyon düzenledi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silahlı eylem hazırlığında olan Maoist Kominist Partisi'ne (MKP)düzenlediği gece operasyonunda örgütün İstanbul liderleri dâhil 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Sultangazi ve Sancaktepe başta olmak üzere 10 ayrı ilçede 40 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar yapıldı.





HELİKOPTER DESTEK VERDİ


Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonlara 800 polis katıldı. Sultangazi Yunus Emre Mahallesi 1388. Sokak'taki bir eve yapılan baskında, örgüte ait çok önemli arşiv belgeleri ele geçirildi. Operasyon sırasında evde bulunan bazı örgüt militanlarının, bazı eşyaları camlardan aşağı attığı görüldü.



EMNİYET ALARMA GEÇMİŞTİ


İstanbul Emniyeti'nin, örgütlerin planladığı saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin hazırlıklı olması için dokümanları yurt genelindeki emniyet, askeriye ve MİT'e dağıttığı açıklanmıştı.




#Gezi eylemleri
#seçimler
#paralel yapı
#Maoist Kominist Partisi
9 yıl önce