|

Ortada askeri bir görev yok

MİT'e ait TIR''larının durdurulmasıyla ile ilgili davada casuslukla yargılanan askerler avukatlarının Askeri Yargıtay Başsavcılığı''na yaptığı ''dava askeri mahkemede görülsün'' talebi reddedildi. Askeri Yargıtay, ''Olay askeri göreve girmez'' kararı verdi.

.
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:16 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ortada askeri bir görev yok
Ortada askeri bir görev yok

ADANA''da MİT''e ait TIR''ların durdurulmasıyla ilgili 13 askerin ''casusluk'' suçlamasıyla yargılandığı davada sanık avukatlarının ''görev uyuşmazlığı'' talebi üzerine dosyanın gönderildiği Askeri Yargıtay Başsavcılığı, davanın adli yargıda görülmesi gerektiğine karar verdi. Dava Adana 7''nci Ağır Ceza Mahkemesi''nde sonuçlandırılacak.

DAVA ADANA''DA GÖRÜLECEK

19 Ocak''ta, MİT''e ait TIR''ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu şüpheli askerlerler hakkında ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama'' suçlarından birer kez ömür boyu ve 20''şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7''nci Ağır Ceza Mahkemesi''nde dava açıldı.Sanık avukatları davayla ilgili olarak suçlananların asker olması nedeniyle görev uyuşmazlığı ve askeri mahkemede yargılanması talebinde bulundu.

GÖREV UYUŞMAZLIĞI TALEBİ REDDEDİLDİ

Bu talep üzerine dosya Askeri Yargıtay Başsavcılığı''na gönderildi. İncilemesini yapan Askeri Yargıtay Başsavcılığı, ''Olay askeri göreve girmez. Jandarmanın adli görevi sırasında iddia edilen bir suçtur. Bu nedenle adli yargıda görülmesi gerekir'' görüşünde bulundu. Dava Adana 7''nci Ağır Ceza Mahkemesi''nde sonuçlandırılacak.

İnsani yardım taşıyan TIR'lar Adana'da durdurulmuş, araçlara eşlik eden MİT personeli tartaklanmıştı.

18 polis serbest

Yasa dışı dinlemelerle ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü''ndeki ''paralel yapı'' iddialarına yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 18 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler burada da ifade verdi. Daha sonra, Mersin eski istihbarat şube müdürleri Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya''nın da aralarında bulunduğu 18 emniyet mensubu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARAR İTİRAZ

Avukat Murat Altındere, müvekkili AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mert Hazar ve kendi adına, ''adli kontrol şartıyla'' serbest bırakılan 18 emniyet mensubundan 5''i için karara itiraz etti.


9 yıl önce