|

"Örtülü dershaneciliğe izin vermeyeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin kapatılmasının okulları dershaneye dönüştürmeyeceğini söyledi; "örtülü dershaneciliğe ve okulun merkezden çıkartılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Bakan Avcı, Tophane-i Amire'deki Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma sergisinde öğrencilerle sohbet etti, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:59 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:15 - 27/03/2015 Cuma
Diğer

Milli Eğitim Bakanı

Nabi Avcı

,

dershane

lere yönelik düzenlemenin okulları dershaneye dönüştüreceği yönündeki iddialara, "örtülü dershaneciliğe, okulun merkezden çıkartılmasına ve öğretmenlerin emeğinin göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi.



Sabah'ın haberine göre, dershane sektörü için 'olmazsa olmaz' algısı yaratıldığını söyleyen Bakan Avcı, "Velilerimiz, öğrencilerimiz telaş etmesin. Farklı uygulamalara da itibar etmesin" dedi.



"DERSHANE İLLÜZYONUNU BİTİRMEYE .ALIŞIYORUZ"


Nabi Avcı, YGS'de 42 bin öğrencinin sıfır çekmesiyle ilgili de, bazı adayların sınava belli soru türleri için girmesini ve diğer soruları hiç cevaplandırmamasını gerekçe gösterdi.



Bakan Avcı, "Önümüzdeki yıllarda da bunların daha yükselmesi için biz de zaten o yüzden bu dershane illüzyonunu bitirmeye ve okulu merkeze yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.



Dershane devri 1 Eylül 2015'te kapanıyor. Dershaneler yola ya özel okul ya da 12 yaş altı öğrencilere eğitim verecek özel etüt merkezleri olarak devam edecek. Özel okula dönüşmek için başvurular Haziran 2014'te başladı.



2010 KPSS HIRSIZLIĞI


Bakan Avcı, 2010 yılı

KPSS

puanları ile atanan memurlarla ilgili henüz herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.



Yasal soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen Nabi Avcı, "Suistimal edenler mahkeme kararıyla netleştirildikten sonra ilgili kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.



"EZOP'U YARGILAYACAK HALİMİZ YOK"


Edirne'de Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtılan ve isimleri tartışma konusu olan "Öğretmen Öküz" ve "Öğrenci Eşek" kitapları hakkında Avcı, bu kitapların fabl türünde olduğunu ve masal yazarı Ezop'tan bu yana binlerce yıldır kullanılan bir anlatım tekniği olduğunu söyledi.



Kitabın öğrenci ve öğretmenlere hakaret ettiği yönünde iddialara karşı Bakan Avcı, "Öğretmenlerimizin de öğrencilerimizin de velilerimizin de bundan alınganlık göstermesi bence gerekli değil. Çünkü Ezop'tan beri biliyoruz ki, hayvanlar hikaye kahramanı olarak konuşturulurlar" dedi.



Sadece başlıktan yola çıkılarak alınganlık gösterildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, "Bu saatten sonra Ezop'u da yargılayacak halimiz yok. Zaten yeteri kadar, 2010 örneğinde olduğu gibi, yargı konusu olacak pek çok şey var. Ezop'u karıştırmayalım" dedi.



ROBERT KOLEJİ İDDİASI TEKRAR ARAŞTIRILACAK"


Liseye giriş sınavından düşük puan alan bir öğrencinin Robert Koleji'ne Bakanlık talimatıyla alınması hakkında Bakan Avcı, okulların hangi puana göre öğrenci alacağı konusunda zihinlerde karışıklık olduğunu söyledi.



"Bazı okullar başka puan türlerini, yani üç dersin puanını mesela esas alarak öğrenci seçiyorlar" diyen Avcı, bakanlık müfettişlerinin bu konuda inceleme yaptığını ve bakanlık genel yönetmeliği de dikkate alınarak olayın bir kez daha araştırılacağını söyledi.



#meb
#dershaneler
#robert koleji
#nabi avcı
9 yıl önce