|

Osman Kaçmaz ifadeden kaçtı

Ergenekon soruşturmasında teknik takibe takılan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kaçmaz, hakkında başlatılan inceleme ile ilgili müfettişlere ifade vermeyi reddetti. Kaçmaz'ın avukatı, “Soruşturmaya ilişkin belgeleri istedik, gizlilik kararı var diye vermediler. Biz de sorulara cevap vermedik” dedi.

Ankara
00:00 - 3/09/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:01 - 3/09/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Osman Kaçmaz  ifadeden kaçtı
Osman Kaçmaz ifadeden kaçtı

Ergenekon davası çerçevesinde Adalet Bakanlığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, müfettişlere ifade vermeyi reddetti. Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, soruşturmaya konu olan bilgi ve belgeleri istediklerini ancak 'gizlilik kararı' bulunduğu gerekçesiyle kendilerine verilmediğini belirterek bunun üzerine savunma yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Osman Kaçmaz, sabah saatlerinde avukatı Baykal Doğan ile Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bulunduğu Konya yolundaki binaya geldi. Yaklaşık 45 dakika içeride kalan Kaçmaz, daha sonra binadan ayrıldı.

BELGELERİ BİZE VERİN

Kaçmaz'ın avukatı Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce soruşturma sürecindeki usulsüzlükleri açık açık beyan ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bugün de aynı şey ile karşılaştık. Soruşturmaya esas bilgi ve belgeler, talep ettiğimiz halde, gizlilik kararı olduğundan bahisle tarafımıza verilmedi. Buna rağmen, belgelere dayanarak savunma yapmamız istendi. Bilmediğimiz, görmediğimiz, incelemediğimiz belgelere dayanarak yapılan soruşturmada sorulara cevap veremeyeceğimizi ifade ettik. Çünkü, bunun savunma hakkının kısıtlanması niteliğinde olduğunu beyan ettik.”

AVUKAT 'ADLİ İŞLEM' DEDİ

Doğan soruşturmanın Ergenekon'la ilgili olmadığını Kaçmaz'ın göreviyle ilgili, yapılış, işleniş şekliyle ilgili soruşturma olduğunu iddia etti. Avukatının açıklamalarının aksine soruşturma ile ilgili geçen ay bir açıklama yapan Adalet Bakanlığı, gerekçenin Ergenekon olduğunu açıklamıştı. Bakanlık yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların, teknik takibe takılan bazı hakim ve savcılara ilişkin bilgi ve belgeleri 13 Ağustos 2008'de Adalet Bakanlığı'na gönderdiğine dikkat çekmişti. Bakanlık, belgelerin ciddi bulunması üzerine Osman Kaçmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı yargı mensupları hakkında inceleme başlatıldığını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan aleyhine verdiği kararlarla tartışma konusu olan Kaçmaz, odasına dinlemeleri engelleyen jammer cihazı koyduğu için de haberlere konu olmuştu.


YARSAV yalnız bırakmadı

Ergenekon sanıklarına verdiği destekle gündeme gelen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Kaçmaz'a destek vermek için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na geldi. Eminağaoğlu, “Osman Kaçmaz'a destek için mi geldiniz?” sorusuna Eminağaoğlu, “Biz, bütün meslektaşlarımıza yapılan haksızlıklar için destek anlamında buradayız” cevabını verdi.




15 yıl önce