|

ÖSYM ALES sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2014 - 2015 ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 23 Kasım Pazar günü yapıldı. ALES 23 Kasım sonuçları, soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı tarih ise henüz kesinleşmedi. Ancak 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Yeni Şafak
09:30 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:09 - 24/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

ALES Sınavı yapılıyor! Sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Herkes bu sorunun cevabını arıyor.


Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yükseköğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de bı sınavın sonuçları kullanılırken Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri gerekiyor.


Sınavın sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak. 

Sınavda yeterli puanları alan adaylar puan derecelerine göre üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atanmak ve lisansüstü eğitimi programlarında öğrenim görebilecek.

Sınava dair soru ve cevapların ise yüzde 10'luk bir kısmın ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ise 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.


#Ales
#Ösym
#sınav sonuçları
#sınav tarihleri
9 yıl önce