|

ÖSYM KPSS 2014 tercih işlemleri ve boş kadrolar

ÖSYM KPSS 2014 yılının 2. tercih dönemi başladı. 17 Kasım itibariyle başlayan KPSS tercihlerinde son gün ise 26 Kasım olarak belirlendi. ÖSYM tercih kılavuzunda değişiklik yaptı. Boş kadrolar ve tercih kılavuzu ile ilgili ayrıntılara haberemizde.

Yeni Şafak
07:30 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 09:16 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.


 



 

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde;

 

-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (Üniversiteler hariç) 4.184 adet,

 

-Üniversiteler 138 adet,

 

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri 745 adet,

 

Öğrenim bazında kadro pozisyonları ise şu şekilde;

 

Ortaöğretim 582 adet

 

Önlisans  770 adet

 

Lisans 3715 adet

 

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM aday işlemleri sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer alıyor. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede, ÖSYM tarafından bu bilgiler kullanılacak. Adayların ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

 

Ayrıca adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014'te yapılmış olan KPSS lisans ve ortaöğretim veya ön lisans oturumlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

 

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

 

Tercih Kılavuzunda değişiklik

 

17 Kasım 2014 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan KPSS-2014/2 Tercih Kılavuzunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından aşağıdaki düzeltmeler yapılmıştır:

Kılavuz metni içerisinde yer alan başvurma özel şartları’na;

 

“2.10. M
aliye Bakanlığı

 

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği’nin “Çalışma şartı” başlıklı 39’uncu maddesinde; “18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılan sınavlar veya benzeri sınavlar sonucunda söz konusu Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (B) grubu kadrolara atananlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atananlar, görevden çekilen personelden yeniden göreve atananlar ve Hazine Avukatı unvanına atananlar; atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen iki yıl görev yapmak zorundadırlar. Bu sürenin hesabında izinli sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz.” hükmü yer almakta olup, Maliye Bakanlığının B grubu kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.” maddesi eklenmiştir.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Tablo-2’de yer alan ARFF MEMURU kadrolarına “1101” nitelik kodu eklenmiştir.

KPSS-2014/2 Tercih Kılavuzu, yeni haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanmıştır. Bu değişiklik nedeniyle tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Adayların tercihlerini yaparken, Tercih Kılavuzunda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

KPSS-2014/2’de tercih yapan/tercih yapacak adaylara önemle duyurulur.


 
#kpss
#kpss tercih tarihleri
#kpss 2014
#kpss boş kontenjanlar
9 yıl önce