|

Öyle rahat uyudu ki namazı kaçırdı

Ayfer Mallı
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Öyle rahat uyudu ki namazı kaçırdı
Öyle rahat uyudu ki namazı kaçırdı

Türkiye, 46 vatandaşını burunları dahi kanamadan kurtardı. Rehinelerin getirilmesi ile birlikte Türkiye erken bayram yaşadı. Serbest bırakılmalarının ardından ilk olarak Şanlıurfa''ya oradan da Ankara''ya getirilen vatandaşlar ilk geceyi evlerinde aileleri ile birlikte geçirdi. 64 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Ticaret Ateşesi Mehmet Argüç, Türkiye''ye dönmenin mutluluğunu, ''O kadar mutluyum ki... Eşim, çocuklarım, torunlarım, aileme ve Türkiye''ye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye''nin büyük bir ülke olduğunu biliyordum. Ama bunu yaşayarak daha iyi anladım'' dedi. Devletin verdiği moral desteğiyle ayakta kaldıklarını dile getiren Argüç, ''Hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik. Sürekli Fetih Suresi''ni, Ayetel Kürsi''yi okuduk.

Her gün bir hatim aktarıyorduk'' diyerek yaşadıklarını paylaştı.

3 AY SONRA DERİN UYKU

Evinde geçirdiği ilk geceyi de anlatan Argüç, ''Gece ilk defa uzun ve rahat uyku çektim. Sabah namazını kaçırdım. Orada kaldığım 101 gün boyunca hiç kaçırmamıştım sabah namazını. Çünkü uyku yoktu, stres vardı'' dedi. Sabaha kendi ülkesinde, kendi evinde uyanmanın mutluluğunu ''tarif edilemez'' diye niteleyen Argüç, ''Sabah uyandım, bir an kendimi orada sandım. Evde olduğumu farkedince ''şükürler olsun'' dedim'' sözleriyle güne nasıl başladığını anlattı.

PİRİNÇ PİLAVINA MOLA

Musul''dayken kendilerine sürekli tavuk-pirinç pilavı verildiğini söyleyen Argüç, artık pilavı uzun süre yemeyi düşünmediğini dile getirdi. ''2014 Türkiyesi kimseye boyun eğmemeli'' diyen Argüç, serbest bırakılacaklarını duyduğunda Allah''a şükrettiğini belirtti.


10 yıl önce