|

Oyuna Gelme Milli İradeye Sahip Çık

7 Haziran'a sayılı günler kala Hukukçular Derneği, seçim öncesinde ortaya atılan manipülasyonlara karşı çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

“Oyuna Gelme Milli İradeye Sahip Çık” diyen Hukukçular Derneği, bir basın açıklaması yaptı. Seçime sayılı günler kala ülkenin kritik bir kararın eşiğinde olduğunu belirten Hukukçular Derneği Genel Başkanı Mehmet Sarı, seçimi manipüle etmek için bazı grupların oyun oynadığını söyledi.



DEMOKRASİDE ŞİDDET OLMAZ



Milletin iradesine tehdidi kabul etmediklerini ifade eden Sarı, “Sandıkta tehditle, korkuyla, şantajla, dış güçlerin talimat ve yönlendirmesiyle milli iradenin ortaya konmayacağını düşünüyoruz. Bizler her tür organize yapının karşısında olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz. Seçimin sağlıklı ve adil gerçekleşmesi taraftarıyız. Milletin iradesinin sandıkta tam olarak yansıması gerektiğini savunuyoruz. Bizler hukukçular olarak milli iradenin yanındayız” diye konuştu. Güneydoğu'da seçime dönük olarak yapılan baskı ve şiddete de değinen Sarı, şiddetin olduğu yerde demokrasinin olmayacağını söyledi.



DEMİRTAŞ'A SUÇ DUYURUSU



Öte yandan Milli İrade Platformu Genel Başkanı Cihangir Tekcan, “Kudüs'ün, Yahudilerin kutsal mekanı olduğunu' söyleyerek, 'dini değerleri alenen aşağıladığı” iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.


#Hukukçular Derneği
9 yıl önce