|

Özgürlük krala kadar

İfade özgürlüğü adına kutsal değerlere hakaret eden Charlie Hebdo Dergisi'nin, Avrupa’da daha önce yasaklandığı ortaya çıktı. Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, “Dergi, Belçika Kralı'na hakaret ettiği için 2 kez yasaklandı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2015 Sunday
Güncelleme: 22:27 - 31/01/2015 Saturday
Yeni Şafak

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, Paris’teki Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıyla birlikte İslam karşıtlığının tetiklendiğini bu kapsamda Müslümanların ve Müslüman STK’ların uyanık davranması gerektiğini söyledi. Provokasyon ve tahriklere gelinmemeli diyen Yüksel, “İfade özgürlüğü demokrasilerin olmazsa olmazlarıdır. Ancak ifade özgürlüğü, insanların onurunu kırıyorsa, kutsalına hakaret ediyorsa burada bir durmak gerekiyor. Charlie Hebdo Dergisi 1993 yılında Belçika’da kralla dalga geçip alay ettiği için 2 defa yasaklanmıştı” ifadelerini kullandı. 


MÜSLÜMANLAR UYANIK DAVRANDI

Avrupa’da İslamofobi’nin Paris’teki saldırılardan sonra arttığını söyleyen Yüksel, buna rağmen Müslümanlar teröre karşı dik durduğu için saldırının faturasının İslam’a kesilmediğini söyledi. Yüksel, Müslümanların Avrupa’da eşit haklara sahip olması gerektiğini ve radikalizm söylemlerden uzak durması gerektiğine de vurgu yaptı.


Avrupa sınav veriyor

İslamofobi’nin son yıllarda Avrupa’da tırmanışta olduğunu ve bunun Avrupa’nın bir sınavı olduğunun altını çizen Yüksel, “Birçok Avrupalı insanlar biz ırkçı değiliz, yabancı komşularımız var derken, aynı zamanda islamofobik söylemlerde de bulunuyorlar. Avrupa şu anda bir sınavdan geçiyor” diye konuştu.

#avrupa
#islamofobi
#ırkçılık
9 years ago