|

Özkasnak'a faili meçhul sorgusu

28 Şubat soruşturması kapsamında 2. dalga operasyonda tutuklanan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak'a postmodern darbe günlerinde yaşanan cinayet ve yaralama olayları soruldu. Önüne uzunca bir liste konan Özkasnak, 'Hatırlamıyorum' dediği günlerde yaşanan olaylar için 'Ben kimseyi öldürmedim, yaralamadım' dedi

Tahir Alperen
00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:12 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Özkasnak'a  faili meçhul  sorgusu
Özkasnak'a faili meçhul sorgusu

28 Şubat 2. dalga operasyonunda tutuklanan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'a soruşturma kapsamında 1990'lı yıllarda işlenen 28 Şubat öncesi ve sonrasındaki cinayetler soruldu. Cinayete kurban gidenlerin isimlerini içeren uzun bir liste Özkasnak'ın önüne konularak, 'Bu kişilerin kasten öldürülmesinde ve yaralanmasında her hangi bir etkiniz oldu mu' diye soruldu.

BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM

28 Şubat soruşturması kapsamında savcılığa ulaşan genel şikayetlerde bazı ölüm ve yaralama olaylarının gündeme geldiği belirtildi. Bazı mağdurlar Özkasnak'ın da isminin yer aldığı bazı üst düzey emekli komutanlar hakkında şikayetçi oldu. Söz konusu cinayetler ve yaralamaları uzunca bir listede toplayan savcılık, şikayet dilekçelerinde adı geçen isimlerden biri olan Özkasnak'a yöneltti. Akın Birdal isminin de geçtiği listeye bakan Özkasnak, 'Yaralama ya da kasten adam öldürme diye bir şey yok. Ben kimseyi öldürmedim, yaralamadım. Benim böyle bir şey yapmam söz konusu olamaz. Kimseyi öldürmedim, yaralamadım' diyerek kendini savunduğu ileri sürüldü.

O GÜNLERİ HATIRLAMIYORUM

Birinci dalga operasyonda tutuklanan Çevik Bir ile ilgili soruların da yöneltildiği Özkasnak, 28 Şubat operasyonunda tutuklanan Çevik Bir ile bayramdan bayrama telefonla görüştüğünü söyledi. Özkasnak'ın önüne konulan 28 Şubat belgelerinin neredeyse tümünü reddettiği ve 'Bu tür konuları hatırlamıyorum' dediği belirtildi. Özkasnak'ın genel olarak altında imzası bulunmayan belgeleri reddederken, sadece medya mensuplarına gönderdiği 'teşekkür kartlarını' kabul ettiği öğrenildi.


Saldırganları BÇG azmettirdi

28 Şubat sürecinde Türk İntikam Tugayı (TİT) tarafından ) silahlı saldırıya uğrayan dönemin İHD Genel Başkanı Akın Birdal, kendisinin Andıç aracılığı ile hedef gösterildiğini söyledi. Birdal, suikast düzenleyen TİT elemanlarından Semih Tufan Gülaltay ve arkadaşları olduğunun tespit edildiğini ve azmettiricinin de 28 Şubat operasyonlarının hedefi olan Batı Çalışma Grubu (BÇG) olduğunu söyledi. 3 yıl önce, Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Birdal, 'Çevik Bir yüzünden 7 kurşun yedim' demişti.


28 Şubat medyasına kartlı teşekkür

Özkasnak, Genelkurmay Genel Sekreterliği görevinin bitmesine bir ay kala medya mensuplarına gönderdiği teşekkür kartları listesini de uzun uzun inceledi. Listede bulunan 40'a yakın isim üzerinde ayrı ayrı duran Özkasnak'ın ilk önce bazı isimlere neden teşekkür kartı gönderdiğine bir anlam veremediği ileri sürüldü. Ancak Özkasnak'ın daha sonra, 'Bu isimlerden bazılarıyla aram kötüydü. Benim göndermeyeceğim isimler de varmış. Yine de göndermişim. Ancak nezaket icabı göndermiş olabilirim' dediği ifade edildi.




12 yıl önce